Keresőoptimalizálás, SEO

Cégvédelem: nem hiúság a hiúsági keresés

Mottó:
“Meg az se mindegy, hidd el nekem, hogy mit írnak rólad az interneten.”
Koncz Zsuzsa, Ki nevet a végén, Hungaroton 2002

Védekezés a keresőtáblán

Korábbi ismerősöm fordult hozzám azzal a kéréssel, hogy legyek szíves a magánblogomból (én személyes, komplex blognak mondanám inkább), szóval legyek szíves törölni egy bejegyzést, mert az ottani hozzászólások nem vetnek rá jó fényt!
A kérést elhárítottam, mert nem fogom megcsonkítani a blogomat egy évekkel ezelőtti bejegyzés törlésével, ha amúgy tisztességesek a hozzászólások és megvan a lehetőség is az ismerősöm számára a “védekezésre” egy újabb hozzászólásban.
De ami ennél is fontosabb: a nevének, a cége nevének védelméről maga is gondoskodhat!

Hiúsági keresés (presztizskeresés) és keresőoptimalizálás

Mint kiderült, egykori ismerősöm egy úgynevezett hiúsági keresés (presztizskeresés) alkalmával lelt a blogbejegyzésemre az interneten. A Google-ban közvetlenül a cége honlapja után következik ez, majd még egy számára kellemetlen találat jön, és csak e két “pióca találatot” követik a “normálisak”.

Magánszemélyek, politikusok, közszereplők és más cégek is találkozhatnak hasonlóval, ha rákeresnek a saját családi vagy a cégük nevére.

E blogban több alkalommal is felhívtam már a figyelmet arra, hogy a honlapok ilyen szempontú védelme terén teljes felkészületlenséget tapasztalok, pedig a keresőoptimalizálás terén számos internetes technika áll rendelkezésre ahhoz, hogy hatékonyan védekezhessünk.

Ismerősömnek mindjárt ajánlottam is egyet-kettőt, amellyel az én blogbejegyzésemet távol(abb) tarthatja magától.
Persze, ha rosszindulat vagy ellenséges érdek fűtene – lenne velem még ezernyi gond!

Mindenesetre érdemes olykor ellenőriznünk: vajon a cégünk neve körül az interneten milyen is a helyzet és ha szükséges, szakembert kell a védekezéssel megbíznunk!

(Ám mielőtt az ilyen jellegű kérések befutnának hozzám, a magam cégének helyzetét is sietek ellenőrizni, s máris beütöm a Google-ba ezt: Bognár Stúdió.)

***

Korábban erről:

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.