Keresőoptimalizálás, SEO

A SEO gyilkolja a klasszikus blogot?

A SEO öli a klasszikus blogot
SEO-tank

Blog és keresőoptimalizálás, SEO

Klasszikus blognak a naplót tekintem. Vagyis a műfajon belül az eredetit, a kiindulópontot, amikor is az ember a napi történéseket ütögeti bájtokra. Persze a napló is bírhat azzal a vággyal, hogy a keresőkben rátaláljanak és miért is zárnánk ki annak lehetőségét, hogy egy napló érdemes a közfigyelemre.
A közérdeklődés, a közfigyelem azonban nem független a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás alkalmazásától. Tehát önmagában az értékes (vagy annak vélt) tartalom nem jut el potenciális olvasóihoz.

A jó SEO számos eszközt, eljárásmódot kíván meg. Például legyen kép, nagyszerű alternatív szöveggel tupírozva; legyenek címsor tagek (H1-H6), jó, ha táblázatot is alkalmazunk; emeljük ki a kulcsszavakat, a kulcskifejezéseket, alkalmazzuk az LSI (Latent Semantic Indexing) eszközét és így tovább. De mindennél fontosabb a content tartalma, a kulcsszavak ütőképességével megspékelve…

Látszólag kitérő: puccs Törökországban

Itt van például a török puccs. Az eseményeket a magyar nyelvű Euronews-on követtem nyomon. A puccs bukását akkor valószínűsítettem, amikor az egyik török televíziós társaság adását vették át, s ott Erdogan, aki ellen a katonai puccsot indították, felszólította a népet, hogy vonuljanak az utcákra és kergessék el a lázadó katonákat.
Ugyanis arra gondoltam, hogy az a puccs, amelyik az ellensége vezérét szabadon hagyja és lehetőséget ad számára arra, hogy harcba szólíthassa híveit, az a puccs eleve elbukott.
Igen érdekes volt amúgy Erdogan televíziós szereplése. Nem személyesen jelent meg, hiszen szabadságát valahol az Égei-tenger partján töltötte éppen, hanem egy appon keresztül, egy okostelefon monitorján jelent meg a riporternő kezében. Vagyis már a webnek is annyi csatornája, megjelenési formája van, hogy a klasszikus közösségi média (például Twitter, Facebook) letiltások, a rádió és televíziós csatornák egy részének elfoglalása ma már nem elégséges.

Aztán az is felkeltette érdeklődésemet, hogy mind Erdogan, mint a puccsisták a demokrácia védelmét jelölték meg célként. Vagyis a demokráciának van még presztízse és az egész puccsban ez az egyetlen pozitívum.

Nem írtam blog bejegyzést

Izgalom fogott el, gondoltam írok erről egy bejegyzést, de lebeszéltem magam róla, mert – vélekedtem így – én ezt nem tudom eljuttatni a téma iránt érdeklődőkhöz.
Se a puccs, se Törökország nem szerepel a kulcsszavaim között, eredeti képem nincs, milyen táblázatot készíthetnék a gondolataimról…?

Ha a blogom valamiféle biztonságtechnikai, katonai témájú blog lenne, akkor persze más volna a helyzet. Igaz, akkor nem írhatnék eredménnyel az online marketingről és a keresőoptimalizálásról.

***

Témába vág:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.