Autóbérlés, autókölcsönzés, autószerviz – minden, ami motorizáció

Autóbérlés, autókölcsönzés, szerviz: önvezető autók jönnek

Kölcsönözte vagy a saját autója?

Egyre másra jönnek az autós hírek, ez meg az a cég is beszállt az elektromos autók gyártásába, már minden nevesebb autógyártó a Fordtól a Toyotán át az Opelig gyártja az elektromos meghajtású gépkocsikat. (Az Opel Wallis közlése szerint az Ampera egyenesen Európa legkedveltebb elektromos autója.)
De még ez sem elég újdonságnak, napról-napra kapjuk a híreket, melyek szerint óriási léptekkel halad a személygépkocsik átállítása önvezető járművekké. Olyan, a gépkocsiiparban vendégnek számító óriások is beszálltak a fejlesztésbe, mint a Google.
Az önvezető autók reklámfotóin önfeledt fiatalok két kézzel integetnek a kormány szorongatása helyett, arcukon a boldog, gondtalan jövő ígérete.
Minderről elsősorban az jut eszembe, hogy én még azon kevés emberi nemzedékhez sorolhatom magam, aki élvezheti az autózást, a sebességet, a mecseki szerpentineken a kanyargós utakhoz simulást.
A minap erről beszélgettem Facebookon egy online ismerősömmel, aki meglepetésemre kijelentette: te bizonyosan nem Budapesten vezetsz, ahol a vezetés gyönyöre helyett az emberek inkább az ökölrázást részesítik előnyben, mert a forgalom és a sok bunkó ezt hozza inkább elő!

Lesz-e még autókölcsönzés?

Az egészen bizonyos, hogy a változások mélyrehatóak lesznek.
Tíz év múlva elavultnak fognak számítani a benzines és a dízellel üzemelő autók. Elektromos, önjáró gépkocsik róják majd az utakat. A taxizás is nyilván átalakul, esetleg közösségi járművek szaladoznak a városok aszfaltjain és az autópályákon, a testünkbe épített chipekkel rendelünk gondolatátvitellel.
Persze, szerintem majd autót is lehet bérelni, hiszen nem akadályozható meg, hogy egy család együtt utazzon, mondjuk a tengerpartra.
Hogy melyik bolygó melyik tengerpartjáról van szó, az egyelőre még nem kérdés, hiszen ahhoz nem autó, hanem űrhajó kell 🙂

A Bérautó autókölcsönző logoja.

Tehát azt gondolom, hogy autóbérlésre, autószervizre mindaddig szükség lesz, ameddig autó létezik. Ezért aztán az unokáknak is elérhető módon érdemes eltenni például a Bérautó budapesti autókölcsönző folyamatosan korszerűsödő honlapjának elérhetőségét:
> Bérautó autókölcsönzés Budapesten

Autószerviz: ember és gép viszonya

Lám-lám, egy autószervizben szerzett élmény is lehet filozófiai mélységeket felmutató!
Pécsett például a Pannon-Hunter Szerviz és Futóműcentrum ilyen. Egyfelől a legmodernebb diagnosztikai eszközöket láthatjuk működés közben, pl. a 3D-és technológiára alapozott HawkEye futómű beállítást végző szerkezetet, másfelől pedig ott vannak az emberek, akik a gépkocsi tulajdonosáról sem feledkeznek meg olajcsere, autóklíma javítás vagy más ügyködés közben: nagyon finom kávéval kínálják az embert. (Tejjel vagy tej nélkül – ahogy kéred!)

(Olykor szinte sajnálom, hogy nem flottaszervizelést kérek, csupán egyetlen autóval térek be a márkafüggetlen autószervizbe. Igen, flottakávé 🙂 , egyre gondolunk!)
Tehát lényegét tekintve itt az autó is és a gazdája is megkapja azt, ami jár neki. Gép a gépektől, ember az emberektől.
Nézze meg az ember! : Autószerviz Pécs

***
A téma másutt: Autóbérlés Budapest és Magyarország autókölcsönzőitől

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.