Keresőoptimalizálás, SEO

A hőszivattyú kínálata és a bevásárlókocsi

Bevásárlókocsi egy patakban - majd gondolatban előjön a hőszivattyú
Bevásárlókocsi az Ürögi-patakban

Az Ürögi-patak Pécsett, a TESCO áruház mögött fut el, és az unokámmal olykor meglátogatjuk az ottani Béke-park játszóterét. Ilyen alkalmakkor a patakon is végigfut a tekintetünk, s a minap ezt a képen látható bevásárlókocsit fedeztük fel. Lám, a konzum-kultúra egyik hazai képviselőjének megért száz forintot, hogy a TESCO tulajdonát behajítsa a vízbe. De most persze el kell árulnom, hogyan, milyen gondolatmenettel jutottam a patakparti élménytől odahaza a hőszivattyú online kínálatának kérdéséig.

Változó kereskedelem

Azon tűnődtem, hogy a kereskedelem milyen óriási változásokat él át napjainkban.
A fizikai értelembe vett bevásárlókocsit felváltja a weben az azt tükröző és helyettesítő ábra. (Tréfára fogva a patakba hajított “kereskedelmi eszköz” emlékképét még az is eszembe jutott, hogy valaki így tiltakozik a régi rend, a nyikorgó kocsi megtestesítette ósdi árukínálat módszere és eszközei ellen.)
Az offline áruházban már gyakorta kikerüljük a pénztárost, magunk intézzük egy mérleg-számítógép kombinációnál a fizetést, persze nem kézpénzzel, hanem kártyával, vagy okosított szerkezettel, így mégicsak az online előre törése a legszembetűnőbb.

Áru kínálata a weben

Aki kínál valamit a weben, az a honlapját alapvetően három részre osztja, már csak a keresőoptimalizálás logikája miatt is (na, jó, azért még rak hozzá némi függeléket is, de ezzel most ne foglalkozzunk).

  • Főoldal
  • Kategória oldal
  • Termékoldal

Itt jártam a gondolataimban, amikor arra jutottam, hogy erre egy nagyon szép példát is tudok mutatni az érdeklődőknek. Azért tartom szépnek, mert a gondolatisága is egymásra épül, nem csak úgy, a rend kedvéért helyezkednek el a honlapon a kívánt struktúra elemei.

A főoldal okos érveléssel “rábeszél” minket, miért válasszunk hőszivattyút a fűtés/hűtés megoldására. Azt írja:

“A hőszivattyú, mivel nem közvetlenül az elektromos energiából állít elő hőt, hanem azt csak a kompresszor hajtására használja, így a munkát a benne lévő gáz végzi el minden egyes halmazállapot változással, ami sokkal kevesebb energiát igényel, mint az egyéb elektromos fűtési módok. Hatásfoka 300-600%, ami azt jelenti, hogy 1 kW villamos energiából 3-6kW fűtő energiát képes előállítani. Na ez az, ami tényleg jól hangzik, és az is.”

Majd ezt követi a menüben a kategória oldal, a Hőszivattyú választék.

Hőszivattyú választék a SCOP Épületgépészet honlapján
Hőszivattyú választék a SCOP Épületgépészet honlapján – részlet

És innen már közvetlenül a termékoldalakra vezet az út.
Út alatt persze itt a belső, adatlapokra vivő linkeket értem.
A jó termékoldal részletes ismertetést nyújt az olvasó számára, s a SCOP honlapján pontosan ilyen megoldással találkozunk.

Szóval a patakba dobott bevásárlókocsitól így jutottam el a hőszivattyú kínálatig, ide: > hőszivattyú választék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.