Keresőoptimalizálás, SEO

Marketing lelemények – a figyelem felhívásától a vásárló átveréséig

A sporteszköz

Nézem az egyik sportbolt honlapját, amely webáruház is egyben, bámulom rajta a modern sporteszközöket. Futópadok, izomfejlesztő eszközök, gőrizék és miegymás…
Egyik a bicepszet, a másik a lábikrát, a harmadik a csípőt erősíti és így tovább.
Egyszer csak megakad a szemem ezen a címsoron: Még az arcizmokat is edzi!
Meglepve és hitetlenkedve olvasom tovább: “Mert megnevettet.” És tényleg így van, a Freecross Crosstrainer bolondos kis jószágnak látszik. De most nem is ez az érdekes, hanem a marketing ötlet, amely még az arcizmokat is edzi 🙂
Amúgy maga a szerkezet ezen a videón tekinthető meg:

Majdnem szerelem

Nézegetem egy másik webáruház kínálatát, pörögnek szemem előtt a szebbnél szebb gyűrűk, nyakláncok, medálok és mindenféle bizsuk, ékszerek. És egyszer csak a szemem elé villan a Szerelem karkötő!
Ez is mekkora ötlet, a szerelmünkre hivatkozni! Sőt, csekély 1920 Ft-ért megvásárolható a szerelem záloga, amely mellesleg tényleg gyönyörű.
A fiatal vásárlók szívéhez nyilván ez az út visz: az ezüst szép, mégis jóval olcsóbb az aranynál – vagyis igényes és mégis megfizethető ajándék!

Hol szorít a cipő?

A pandémia “betett” az MBT vidéki boltjainak – bezártak. Ám máris akad jelentkező online üzlet Amerikából, s igazán leleményes megoldással, féláron kínálja a gördülő MBT cipőket, méghozzá magyarosnak ható domainen: cipokfelaron dot com.
A webáruház szövege ezen túl is tele van bizalmat gerjesztő szövegekkel: pénzvisszafizetési garancia, ingyenes és gyors szállítás., adatkezelési tájékoztató. A láblécen Kapcsolat-vevőszolgálat.
Ám ha rákattintunk, kiderül, egyoldalú a mi kapcsolatunk: küldhetünk e-mailt.
De a cégről az égegyadta világon semmit nem tudunk meg! Nesze neked reklamáció, nesze neked pénzvisszafizetési garancia – isten veled féláron kínált MBT cipő!

***

Témánkba vág:

Amikor a SEO nem elég

Átverés minden mennyiségben

Marketing múzeum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.