Keresőoptimalizálás, SEO

A jó tanács mint marketing fogás

Az ágyneműhuzat példája

A komolyan veendő honlapok, blogok rendelkeznek egy fajta “jó tanács” menüponttal, tartalommal is.
Ezeket olykor tippek-trükkök, esetleg  jó tanácsok, máskor másmilyen megfogalmazás alatt találjuk.
Ezekre a tartalmakra vonatkoztatva is érvényes a kettősség: egyfelől valóban hasznos tanácsot adnak a weblap látogatóinak, másfelől pedig kiemelik a tanácsot adó termékének, szolgáltatásának előnyeit.
Kitűnő marketing fogás!

marketing fogás - a jó tanács
Az internet marketing fontos – ez egy jó tanács

A példa kedvéért pillantsunk a O.C. Szállodatextil textilgyártó és forgalmazó cég honlapján az > Ágyneműhuzat menüpontra.
Itt, a jobb margón pillantsunk a Tipp, rendelés előtt…című részre, hiszen itt találjuk azokat a bizonyos jó tanácsokat.
Vagyis röviden:

  • ágyneműhuzatot úgy rendeljünk, hogy a mosás előtti vagy utáni méretet határozzuk és nevezzük meg! Ugyanis a mosást követően az anyag zsugorodik és ezt a tényt bele kell kalkulálni az ágyneművásárlásba.
  • kérjünk a vásárlás előtt úgynevezett fogásmintát, ne érjen minket meglepetés

Mindkét tanács anyagi veszteség elkerülését eredményezheti a vevő oldalán. Gondoljunk csak bele, egy rossz méret megrendelése esetén mennyit veszíthet a szállodai ágyneműhuzatokon egy sok szobás, sok ágyas hotel!

A duguláselhárító példája

Nézzünk egy további példát: a Világi Duguláselhárítás honlapján is találunk > Tippek, trükkök menüpontot.
A duguláselhárító felsorol egy csomó eszközt, módszert, anyagot, amelyekkel megkísérelhetjük ideiglenesen elhárítani önmagunk a bajt, a dugulást.
Ezek között olyan meglepő anyagot is találunk, mint a vezetékbe, a lefolyóba, a WC-be öntendő kóla! Ahogy szegény ember vízzel főz, a dugulással bajlódó kólával oldja a bajt.
Persze ezek a házi módszerek nem jelentenek tartós megoldást, s a duguláselhárítót bizony azért inkább előbb, mint utóbb hívni kell.

A keresőoptimalizáló példája

Olyan megoldást is ismerhetünk, amikor több lépcsős, vagyis ismétlődő jellegű a tanács és a megoldást ígérő előnybe hozása.
Erre jó példa lehet a Bognár Stúdió > Keresőoptimalizálás oldala, amely telis-tele van információval, jó tanáccsal a SEO-t, a keresőoptimalizálást illetően.
Tanács például a referenciával való rendelkezés ellenőrzése – majd a honlap tulajdonosa megmutatja saját referenciáit.
Jó tanács, hogy specialistától érdemes munkát rendelnünk – majd megkapja a látogató azt az információt, hogy a Bognár Stúdió naná, hogy specialista.
Tanácsként hangzik el, hogy előnyös lehet, ha a megbízandó cég tagja valamely szervezetnek, mert ez átláthatóságot, ellenőrizhetőséget biztosít – és természetesen jön az ismeret: mely szervezet tagja a honlap üzemeltető.
És így tovább – erre mondtam az imént, hogy több lépcsőben vezet a jó tanács a meggyőzés magaslata felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.