Keresőoptimalizálás, SEO

Szóbeszédek a kamarai regisztráció körül

Kötelező? Önkéntes? A kamarai tagságról

Most aztán van szóbeszéd rendesen, hogy kötelező lett újra a kamarai tagság, megint a semmiért viszik a pénzt és így tovább…
Mielőtt bárki elvörösödött arccal elkezdené szidalmazni a számára unszimpatikus pártot, az előző, a mostani vagy az összes kormányt, nyugtatóként jegyzem meg, hogy a valódi, hiteles információ is elérhető, például itt:
> Kötelező kamarai regisztráció

Itt azonnal ki fog derülni, hogy nem a kamarai tagság kötelező, hanem a regisztráció, és az is, hogy minimális összegért bizony relatíve nagyon is sokat kap(hat) a regisztrált vállalkozás!
Aki nem csak a jogszabályokra és paragrafusokra kíváncsi, az számos érdekességgel, háttérinformációval is megismerkedhet az alábbi webhelyeken:

> Kötelező kamarai regisztráció blogbejegyzésben

> Kötelező kamarai regisztráció hírben

Ez utóbbiban a történelmi háttér is kibomlik, megtudhatjuk például, hogy a magyar kamarai vagyont háromszor államosították minden kártérítés, kárpótlás nélkül – nem csoda, hogy a magyar kamarák nem versenyképesek nyugati társaikkal.
De azt is megtudhatjuk, hogy a ma Magyarországán a vállalkozásokhoz kapcsolódó adminisztráció a GDP 10%-át emészti fel, és azt is, hogy a kamarák ennek töredékéért elvégeznék az állam által maga alá gyűrt feladatokat!
Bizony, még volna feladat a kamarák előtt!

2 hozzászólás

 • Bad Pritt

  Szerintem a regisztráció kötelezővé tétele az egyik legnagyobb lenyúlás, ami készülőben van. A mikrovállalkozások 99 %-a, de a nagyobbaknak is a többsége szerintem nem veszi igénybe a kamara meghirdetett szolgáltatásait, tehát a semmiért fizetünk legtöbben. Ki az aki belelát, ellenőrizni tudja, hogy hogyan gazdálkodnak a befizetett pénzekkel, mire fordítják? Valóban hasznos lesz-e a közösségnek, vagy csak a sógoroknak, haveroknak, volt kollégiumi szobatársaknak jut majd mindenféle megbízásokra belőle.
  A legszomorúbb, hogy ehhez a kamara asszisztál, holott a vállalkozások érdekei kellene hogy vezéreljék, de nyilván nem fognak rosszul járni.

 • Bognár László

  A hivatkozott írások felhívják a figyelmet a kamarai regisztráció körül egy sor ellentmondásra, de a regisztráció előnyeire is – méghozzá európai összefüggésben.
  A mikrovállalkozások részséről nem kihasználni a regisztrációból fakadó előnyöket – a közös előnyökön túl – viszont hiba volna.
  Persze, majd meglátjuk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.