Keresőoptimalizálás, SEO

Sofőrszolgálat: mi a frász az?

A sofőrszolgálatról

A laikus polgár, mint amilyen magam is vagyok, először arra gondol, hogy a sofőrszolgálat valahogy úgy néz ki, mint egy tűzoltó laktanya pihenője, csak itt nem tűzoltók, hanem sofőrök verik a blattot, melegítik a vacsorájukat, heccelődnek meg minden, egészen addig, amíg nem jön a riasztás.
Itt persze a riasztás nem tüzet jelent, hanem annyit: valahol hiányzik egy sofőr, mondjuk egy kamion üléséről, esetleg egy taxi volánja mögül és valakinek ezért mennie kell, pótolni a hiányzó autóvezetőt.
Vagyis a fogalomról a tájékozatlan polgárnak ilyesmi jut az eszébe.
Pedig nem ilyesmiről van szó.
A sofőrszolgálatot arra alapították, hogy ha valaki gépjárművel érkezik valahová – tipikusan személyautóról van szó -, de nem tud vagy nem akar vezetni már hazafelé (vagy más úti cél felé), akkor hívja valamelyik sofőrszolgálatot és a címre kiszálló sofőr a megrendelő személyt annak saját autóján szállítja haza.

Önálló szolgáltatás

A sofőrszolgálat tehát nem taxizás, nem uberkedés, nem bérsofőrösködés, hanem egy önálló szolgáltatás.
Persze ez a személyszállító szolgáltatás nagyvárosi jelenség, kisebb településeken, ahol biciklivel jár kocsmába a nép, aligha élne meg egy sofőrszolgálatban utazó vállalkozó.
Vagyis elsősorban Budapestre koncentráljon, aki meg akar ismerkedni a sofőrszolgálatokkal.
A Sofőröm Sofőrszolgálat logója
Marketing szempontból fontos – és ezt láthatóan-hallhatóan értik is a szolgáltatók -, hogy tevékenységük jelentéstartalma eljusson a potenciális fogyasztókhoz.

Sofőröm Sofőrszolgálat

Egy tipikus honlapot, amely a sofőrszolgálatokat jellemzi, mi is mutatunk. Ez a honlap mobiltelefonra is optimalizált – na, persze, itt értenek az online marketinghez – s így még spiccesen is könnyen rátalál a jogosítványát féltő, a szórakozóhelyről éppen hazatérni akaró autós.
De nézzük végre a példát:
> Sofőrszolgálat Budapesten

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.