Keresőoptimalizálás, SEO

SEO és interakció

SEO és blog hozzászólás

Kedves netbarátom e-mailben írta meg, hogy a Blogger-en lévő gerillamarketing blogom egyik bejegyzéséhez szívesen hozzászólt volna, ha megtalálta volna ott az interakció lehetőségét!
Gyors iramban rápillantottam a blogspot.com-on “üzemelő” satelit blogomra és elhülve láttam: bizony, a Google által ajánlott terven, amit használatba vettem, a legkisebb betűnagyság éppen a hozzászólásoké.

A web 2.0  lényege a kapcsolódásokban és az interakció lehetőségében rejtezik. És éppen a Google, a web 2.0 élharcosa ne tudná ezt? Hiszen pont az ellenkezőjét teszi a Blogger-en annak, amit tennie kéne – vagyis a grafika, a megjelenítés erejével is e két lehetőség eszközeit kellene kiemelnie.

SEO és szatelit blogok

A hozzászólás elmaradása azért is bosszant, mert egy szatelit blog életben maradását a hozzászólások nagy mértékben segítik.
A bloggerek egy része – fő blogja, vagyis vezérblogja mellett – több szolgáltatónál is tart fenn szatelit blogot, hogy naprakész információval rendelkezzék az ott folyó életről, újdonságokról és kapcsolódjon az ott működő egyes mikroközösségekhez is.
Akik hivatásszerűen a neten élnek, azok ügyfeleik tájékoztatásához is így tudnak információt szerezni és adni a különböző blogszolgáltatókról. (Pl. blog.hu, freeblog.hu, nolblog.hu, blogter.hu, blogger vagyis blogspot.com stb.)
Korábban engem is ért olyan vád, hogy nyilván azért tartok fenn több blogot, hogy így biztosítsam a keresőoptimalizálásom sikerét. Mármint ezek linkjeivel. (Aki azt gondolja, hogy néhány szatelit bloggal sikeres SEO-t lehet végrehajtani, azzal nem kell szóba állni, bármekkora szakmai elmének is tartja magát.)
Kísérletezéshez és a fentebb leírt célokhoz viszont kitűnően alkalmazhatók a szatelit blogok.

Hol lehet itt hozzászólni?
Két bejegyzés határán, avagy hol lehet itt hozzászólni?

A szatelit blog “életben tartása” viszont éppen azért nehéz, mert a blogger fő figyelme nyilvánvalóan a vezérblogjára összpontosul. Ezért van szeme minden egyes hozzászólásnak!

Míg a WordPress blogoknál az óriási téma-választékban könnyen találunk olyan témát, amely lehetőséget nyújt a hozzászólások lehetőségének kiemelésére, addig a blogspot.com e téren hátrányos helyzetet nyújt. A blog.hu-n – ilyen szempontból – találunk rossz és nagyon jó megoldást is, tehát a hozzászólást szinte tálcán kínáló bloghéj-változatot.

A SEO szempontjából fontosak a hozzászolások. Ha pörög a szó, jobban fog pörögni a blog sebességmérője is felfelé igyekeztünkben, a keresők kaptatóin.

***

Még friss SEO témák:

Seologia: hogyan lettem seológus

A SEO, a keresőoptimalizálás elhanyagolt területei

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.