Keresőoptimalizálás, SEO

Passzívház – Aktív szék (active rocking chair) nem luxus

GENIUS PRIZE BUDAPEST | Értékes feltalálói díj az Aktív székért (Active Rolling Chair)
Csak géniuszoknak!

Passzívházban aktívan

Papp László feltaláló nemzetközi díjesővel jutalmazott Aktív Szék találmánya számos kérdést vet fel. Ma például a Dunántúli Napló ír terjedelmes, címoldalán kezdett cikket arról, hogy milyen veszélyeket rejt az űlőmunka. (Egészségügyi veszélyeket is rejt az űlőmunka). Nemrég a HVG borongott a gyilkos székeken (Az irodai székünk öl meg?).
Talán a munkáltatók ma már Magyarországon is tisztában vannak azzal, hogy az előrehajlott vállak alatt szorongó tüdő képtelen a “munkaerő” tisztességes oxigénellátására, s a korántsem fitt munkatárs teljesítménye akár emiatt is lehet csapnivaló.

A hajlott hát, a gerincbántalmak, a derekas derékfájások

– és nyomukban az orvosi ellátás miatti kiesések – persze elkerülhetők volnának, például a híres magyar találmány, az Aktív Szék “munkába állításával”. Ám ahhoz e sokcélú ülőalkalmatosságot újra fel kellene fedezni, meg kellene ismertetni a közvéleménnyel.

És persze áldozni is kellene rá.

Annak mindenesetre örülök, hogy hamarosan nekem is módomban áll majd tenni valamennyit az Aktív szék “újrahonosításáért”, és az online marketing eszközeivel növelhetem majd, ha tudom, a találmány ismertségét.

Azt örömmel látom, hogy korábban a piaci szegmentáció megjelent a (hamarosan leváltandó) régi honlapon, s így az olvasó, a forgalmazó előtt viszonylag tiszta képlet áll: irodai és otthoni munka – gyógyászat, betegápolás – wellness, sport, a test kényeztetése, fogyókúra stb.

Szerintem először a magánklinikákon, az élenjáró munkahelyeken, a wellnesstudatos vállalkozók otthonában, az elit sportcentrumokban fogja az Aktív Szék a szerepét betölteni. (Egyebek között azért, mert – ahogyan a HVG cikkében is olvashatjuk -, hiába gyilkolnak az irodai székek: “a fogyasztók olyan széket akarnak, ami úgy is néz ki, mint egy szék.”

Minden új dolognak nehéz lendületet vennie. A passzívház, az e-számla, az e-könyv is a luxus kategóriából indult, miként most az Aktív Széknek is innen kell indulnia. Pedig egyik sem luxuscikk!

***

Kapcsolódó linkek:

Az irodai székünk öl meg?

Vendégem a világhírű magyar feltaláló

Passzívház tervezés

Passzívház ablak

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.