Keresőoptimalizálás, SEO

Összetettség a szolgáltatásban: duguláselhárítás

A duguláselhárítás sajátos tulajdonságai

Fürdőszobai csap

Minden szolgáltatásban megfigyelhetők egyedi és összetett  vonások.
Marketing szempontból nagyon fontos, hogy ezekkel tisztában legyünk, hiszen a pozicionálás, a reklám, a PR területén – átfogóan a cég vagy vállalkozás kommunikációs tevékenységében – ezekre kell építenünk.
A duguláselhárítás sokaknál fintorgásra ad okot, pedig üzleti szempontból korántsem gyenge iparág.

(Nem is oly rég szakmai berkekben felvetődött, hogy az AdWords hirdetések legdrágább szava Magyarországon éppen a duguláselhárításé. Miért érné meg magasan tartani a licitekkel a CPC-t, ha valakiknek ez nem fizetődne ki?)

De nem is ez a lényeg, hanem például az a szakmai összetettség, amely jellemzője a dugulások semlegesítésében iparkodók munkájának.
Gondoljunk csak bele, valahol – ez lehet nagy forgalmú rendelőintézet, irodaház, váróterem, lakás – elkezd a csövekből felszínre törni a szennyes víz, legrosszabb esetben a WC tartalma. Ilyenkor kitör a pánik, s hívják a duguláselhárítót.
Akinek, ha topon akar maradni, biztosítania kell az alábbiakat:

– hívhatóság és elérhetőség
– gyors reagálás, gyors kiérkezés
– pszichológiai felkészültség, a kisebb-nagyobb pánikban lévők megnyugtatása
– gyors helyzetfelismerés, ehhez megfelelő műszerezettség és rutin
– a munka rombolás nélküli elvégzése, amelyhez kéznél van
– a megfelelő műszer, szerszám, alkatrész
– majd a munkavégzés záró akkordjaként fertőtlenítés az egészségvédelem és az otthonosság érzetének visszaszerzése miatt
– és legvégül a számlázás, amely az előre megígért tételeket és árakat tartalmazza, “apró betűs rész” befűzése nélkül, garanciával

Dugulás és földrajz

De eme szakma összetettsége másképpen is érvényesül.
Akik Budapesten vagy Pécsett dolgoznak a duguláselhárítás területén, tisztában kell, hogy legyenek a változó földrajzi adottságokkal is. Budapest III. kerületében vagy Pécsett a Mecsek oldalban a hegyvidék jellemzőire kell készülniük, míg e városok síkabb részein a síkvidéki jellemzőkre kell ügyelniök (mint például a vezetékek lejtése).

A szakma “elitje” egyébként a felszereltség nagyságrendje miatt gyakorlatilag több szakmai ágban is képes megfelelni a legmagasabb igényeknek.
Példaként hadd hivatkozzam a dugulaselharitasbudapesten.com oldal mögötti vállalkozásra, a Világi Duguláselhárításra, amely duguláselhárítást, vízszivattyúzást és csatornázást is kínál szolgáltatási palettáján és az online marketing szabályai szerint a honlapja keresőkben megjelenő szövegrészében, a title-ben. Vagyis a valós összetettség az interneten a reklámkommunikációban is megfogalmazást nyer.
Pillantson rá: > Duguláselhárítás, csatornázás, vízszivattyúzás

***
Ajánlom még elolvasásra másutt és a SEO blogban:
> Vegyszer vagy szakember

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.