Keresőoptimalizálás, SEO

LifePak, táplálék kiegészítők – hálózatépítés, munkalehetőség

Előszó féle: – Kedves Olvasó!

Ez a bejegyzés – szándékom ellenére – évek óta folyamatos, naponta mérhető látogatottsággal rendelkezik. Ennek alapvető oka az, hogy egy információhiányt teremtő vállalkozás megítéléséhez az emberek – igen bölcsen – információkat keresnek. Kérem tehát, hogy aki nem ilyen aspektusból akarna nekigyűrkőzni a soroknak, az ne is álljon neki.
Felmerülhet a kérdés: miért nem törlöm ezt a bejegyzést, ha ennyire herótom van tőle, hogy még előszót is írok elé?! Ennek pusztán egyetlen oka van: a bejegyzés nagyon jól tükrözi az interneten a spontán közösségépítés (közösségépülés?) modelljét. (Social network). Felmutatja azokat a hajtóerőket – a kíváncsiságot, az érdekeket, a cselekvő kétkedést -, amelyek egy pont köré gyűjtenek minket, kétkedő, a világ jelenségeit nem csupán kritikátlanul elfogadó embereket, ill. azokat, akik a hasznukat remélik. (Ezt itt semleges kijelentésnek szántam és még csak azt sem állítom, hogy a haszonszerzés ne volna mindegyikünk tulajdonsága.)
Tehát e bejegyzés megőrzésének ez az egyetlen oka, tessenek tehát ekként fogyasztani!
2011.10.15
***********

Hallgatom, amint a Nu Skin Enterprises munkatársa amerikai stílusú, mély marketingismeretekkel és eszközökkel támogatott perfomanszot celebrál, mintegy háromszáz hallgató előtt.

A profi előadás egy első osztályú amerikai, tőzsdén jegyzett cég sikertörténetével kezdődik, amely ugyanazokban az éteri magasságokban éri el hallatlan bevételeit, mint a Google vagy a Microsoft. De a Nu Skin nem a számítástechnika, hanem az élelmiszer kiegészítők dinamikusan , dollármilliárdokkal gyarapodó piacán robog. És elvileg mi is vele roboghatunk, munkatársak lehetünk, építhetjük – mindannyiónk javára – a hálózatot.


A képlet meghökkentően egyszerű, már ha a Nobel-díjas találmányok egyszerűnek tekinthetőek, de én most persze a marketingre gondolok.
A Pharmanex biofotonikus szkenner (világszabadalom, Nobel-díjjal jutalmazva *; *= az előadás egyik legvitatottabb állítása) révén bárki megméretheti: miként is áll a szabadgyökök elleni küzdelemben.
– Ha szüksége van valakinek egészsége védelemére (márpedig, sajnos a többségünknek igen, pl. alacsony antioxidáns szintje miatt), akkor a hatékony,  Nu Skin élelmiszerkiegészítő termékek fogyasztása kézenfekvő megoldás – pl. LifePak készítmények.
– A bőr védelme, (pl. a narancsbőr eltüntetése) az öregedés megelőzése külső kezelések, kozmetikai készítmények révén, látványos eredménnyel biztosítható – pl. Galvanic SPA.

E gondolatkör köré épül a Nu Skin most kiépülő hálózatának várható magyarországi térnyerése is. A vállalkozóként részben vagy egészben, a hálózatépítéssel foglalkozó (külső) munkatársak jövedelméről mesébe illő számok keringenek.

Bepillantás a Nu Skin – Pharmanex világába.    Video:

 

   

Vajon kiépíthető-e egy ilyen hálózat az Interneten? – morfondírozom. Elvégre blogom olvasói meg jómagam is szeretnénk gazdaggá lenni.

   Ha volna mellettem még négy vállalkozó szellemű, szabadságra, gyarapodásra vágyó, tettre kész blogger vagy blogolvasó – én benne vagyok!

   Ha Ön is, akkor kérem, itt jelezze, most!

***

Más, kevésbé vitatható egészségipari bejegyzések:

Dohányzásról leszokás – neked milyen recepted van?

Egészséggel kapcsolatos linkgyűjtemény, ahová regisztrálhat:

Egészséglinkek

Hálózatépítés, social networking:

Hajrá magyarok!

Más egészségipari témák:

Fogorvosok, titánium, üzleti harc – nem csak SEO

134 hozzászólás

 • ati

  ha a “bioftonikus szkenner” nobel díjat ért, akkor hogy lehet, hogy csak kb húszezer lap foglalkozik vele az interneten?
  valahogy nagyon mlm-szagú nekem ez az egész…

 • Bognár László

  Kiegészítés: látva a statisztikámban, hogy milyen kérdések foglalkoztatják az e bejegyzést böngészőket, mely irányokba mennek innen tovább, segítséget szeretnék nyújtani a tájékozódáshoz.

  1) Az egyik ilyen irány, annak ellenőrzése, hogy a Nu Skin Enterprises, Inc. valóban tőzsdei cég-e Amerikában.
  Segítségképpen ide rakom a Google Finance segítségével a helyzetképét:
  http://finance.google.com/finance?q=NYSE:NUS

  2) A biofotonikus szkenner létezik-e, hivatkoznak-e rá a neten?
  A Medicenter Orvostechnikai Magazin pl. , a Magyar Orvosi Kamarára hivatkozva így ír:
  “Az amerikai Pharmanex vitamin és táplálékkiegészítő gyártó cégnek a Nobel-díjjal kitüntetett RAMAN-spektográfián alapuló biofotonikus szkennere nemrég hazánkba is megérkezett, amely alkalmas az emberi szervezet antioxidáns szintjének fájdalommentes lemérésére…”
  Forrás: medicenter.hu/news.php?id=59

  Biofotonikus szkenner néven valóban kevés a találat, de pl. bioscan elnevezéssel már tízszer annyi találatot kapunk. (kb. 200.000 szótalálat a Google.hu alatt.)
  Lehet, hogy tévedek, de a bioszkenner éppen most keresztelkedik magyarra, hívják azt egyelőre össze-vissza. Ez biztos jele annak, hogy a dolog új – hiszen a köznyelvben még nincs meg az általánosan elterjedt neve a tárgynak, fogalomnak.
  Ez marketing szempontból (üzletileg) vajon jelentheti-e azt, hogy a termék még csak életciklusának elején tart, az érlelődés szakaszában? Valószínűsítem, hogy igen.

 • A SÓLYOM

  Kedves ati Says!
  A mai világban annyi mindennel igyekeznek hüjíteni bennünket, hogy már-már majdnem azt mondom jogos a szkeptikus kérdésed.
  De csak majdnem.
  Ugyanis ha vennéd a fárdságot (és kérlek vedd is, én is megtettem mielőtt reagáltam volna az ominózus blogra) és valóban utána néznél, bizony megtapasztalnád, hogy nagyon is komoly tudományos világszenzációról van szó. Nem a levegőbe beszélek, a tényeket mondom. Sajnos megelőztél, mert ebben a pillanatban jutott rá időm, hogy reagáljak, de megelőztél :))
  Tehát igen is utánanéztem a dolgoknak, mert engem nem az érdekel mit mond a szomszéd, vagy a haverom, vagy a Pista bá, vagy a többi “szakértő”, hanem az ami valóban tényszerűen a háttérben meghúzódik.
  Kérlek engedj meg egy kis kiigazítást. Nem a biofotonikus szkenner kapott Nóbel díjat, hanem az a lézer technológia, amely a mérési elv alapja.
  A neve RAMAN Spektográfia. Nyugodtan nézz utána a neten.
  És ugye abban egyet értünk, hogy nem az számit hány ezer oldalon jelenik meg a googliban, hanem hogy mi a tartalma. Ami nem 100.000 ezer oldal felett jelenik meg, az már nem is komoly? Ugye ezt te sem gondoltad komolyan.
  Nos, akkor elmondom mi lett az eredménye a kis vizsgálódásomnak. (De sajnálom, hogy megelőztél)
  A NU Skin cég 24 éve működik. Valóban a tőzsdén van és egészen elképesztő 5 A1-es tőzsdei banki minősítéssel. Utána néztem az europai bankoknak, a svájci legerősebb bankoknak is csak 3 A1-es minősítése van………
  Egész amerikában csak 11db 5 A1-es minősétésű tüzsdei cég van, magyarországon csak 2…… Egyik a Nus Kin. Ez van.
  Aztán, az amerikai Harsman Rákkutató Intézetnek, ahol a biofotonikus szkennert kifejlesztették (Utah állam Solt Lake Sity) 150!!! nagydoktori címmel (professzor) rendelkező kutatója van, akik részt vettek a szkenner kifejlesztésében. Aztán kiderült, hogy itt fejlesztették ki a fogamzásgátlót annak idején és itt alkották meg az első műszivet.
  És amikor elolvastam néhány professzor nevét, végleg nem volt kétségem.
  A Nu Skin cégnél dolgozik többek között professzor Dr. Lester Packer, aki jelen pillanatban a világ egyik legelismertebb szakértője, közel 80 könyvet írt, több mint 700! cikket publikált. Jelenleg is az Ő könyveiből tanulnak az orvosi egyetemeken, itt nálunk a pécsi egyetemen is. Aztán egy Magyar, professzor Dr. Sebestény Tamás, aki szintén világhírű szaktekintély. Nem is mondok többet, megkérlek tisztelettel nézz utána! Én megtettem, hidd el megéri.
  Utánanéztem a Nu Skin cég üzleti modelljének is, mert felkeltette az érdeklődésem, amit Bognár Úr írt.
  Részben a neten, részben pedig megkerestem egy üzletembert, név szerint Németh Ferencet hévizen, aki ezzel az üzlettel foglalkozik. Nem mondok róla semmit, nézz utána a neten. Le fog esni az állad, az ország egyik legsikeresebb üzletembere. Nos, számomra Ő volt a szakértő, aki effektív foglalkozik ezzel az üzlettel és sikeres benne.
  Valóban van az üzleti modellben network marketing elem, ám az MLM-től nagyon messze van.
  Franchise-hoz hasonlóan működik a Nu Skin üzlet, nagyon hatékonyan és sikeresen.
  Találtam egy weboldalt, mely a tőzsde és az amerikai és az EU-s gazdasági szaklapok jelzése alapján a világ vezető cégeit állítja sorrendbe az alapján, melyik cég adta a legtöbb milliomost a világnak.
  Nos első a microsoft, második a google, harmadik a Nu Skin.
  Az már csak hab a tortán, hogy a Nu Skin cég 3-szor is (2005-2007-2008) elnyerte az üzleti élet oszkár díját a Steve Awards-ot, melyért minden évben kb. 6000 multi cég versenyez.

  Kedves ati Says, nem az volt a célom, hogy meggyőzzelek, mert ha eldöntötted magadban, hogy már pedig ez nem igaz, akkor nem tehetek semmit. Ám ha viszont veszed a fáradságot és te is valóban utána nézel, szemernyi kétséged sem marad.
  És most itt nyilvánosan elmondom mindenkinek, amint befelyeztem ezt a kis hozzászólást írok egy emailt a Bognár Úrnak, mert engem meggyőzött, én szeretnék többet megtudni arról a bizonyos lehetőségről amit ajánlott.

 • Bognár László

  Kedves ati és Sólyom!
  Érdekes dolog az MLM és a franchise természete, de méginkább a viselkedésük a közgondolkodásban, a megitélésük.
  Mint keresőoptimalizálással foglalkozó, először a találatszámokat nézem meg, mert ez számomra fontos:
  a franchise szó 91 millió, az MLM 35 millió szótalálatot produkál – meglepetésemre. (Mérget mertem volna venni rá, hogy az MLM tarolni fog, de lám, nem.)

  De ennél fontosabb talán, hogy az MLM-hez Magyarországon negatív attitűd párosul, a korábbi, ügyesnek gondolt, de lényegében átverős marketingmegoldások miatt.
  Erről persze nem az MLM, mint módszer és eszköz tehet…

  A franchise viszont roppant elegáns jelentéstartalommal bír (azonnal a McDonalds-ra asszociálunk!).
  És zsíroskenyér-háborúk ide, multizás oda – a jelentéshez eleve társult pozitív képzet jelentősen aligha kopott. (Mit számít, hogy hízlal esetleg, ha az újságok egy hamburger árán mérik a világ városait!)

 • A SÓLYOM

  Ugye bár azt mindenki tudja, hogy a McDonald’s franchise üzleti modellben működik. De azt tudjátok-e, hogy a McDonald’s mennyi hamburgert ad el egy évben? Segítek, smennyit! Ugyanis nem hamburgert, vagy big mac-et árulnak, hanem egy üzleti modellt értékesítenek alvállalkozóknak, akik a márkanév mögé bújva (súlyos milliókat kifizetve érte) állítják elő és adják el a mekis termékeket. Egészen pontosan országonként franchise HÁLÓZATOKAT épít ki. Ezt nem én találtam ki, elolvastam a McDonald’s hivatalos honlapján. Konkrétan az olvasható, ÜZLETI HÁLÓZATOKAT ÉPÍT, ALAKÍT KI A MCDONALD’S. Most akkor mi van? Hogy is van ez? MLM, vagy Franchise?
  Működik, vagy sem? Mindannyian tudjuk, hogy kiválóan működik mind üzletileg, mind anyagilag.
  Vagy vizsgáljuk meg az OMW benzinkút hálózatot, esetleg a Fornetti hálózatot! Ugyanezen,pontosan ugyanezen üzleti modell alapján működnek. Hogy is van ez? MLM vagy, Franchise? Működik, vagy sem? A választ tudjuk, tapasztaljuk nap, mint nap. Nahát hihetetlen, network marketing alapokon nyugvó üzleti modell és működik! És még 100 és 100 céget, üzletet tudnék említeni, amelyek ugyanígy működnek baromi sikeresen.
  Csak nagyon halkan jegyzem meg, a Nu Skin-Pharmanex cég szintén ugyanezen üzleti modellt alkalmazza. És lám a világ egyik leggazdagabb cége. Sokkal nagyobb cég, mint az előbb említettek.

  Emberek ébresztőőő!

  Nem a kiválóan működő üzleti rendszerekkel van gond, hanem az ügyeskedő Magyar emberekkel. Ha tetszik ha nem, ez van.

  Gondoljatok csak bele, kedves Says gondolj csak bele, hogy lehet az, hogy ami a világon mindenütt kiválóan működi, az magyarországon nem?!
  Aztán hogy lehet az, hogy az előbb említett cégek mégis kiválóan működnek a hálózat világában? Talán azért, mert franchise-nek hívják?

  Nem, másról van szó. Sajnos Mi Magyarok (maximális tisztelet a kivételeknek) mérhetetlenül irigyek és “okosak” vagyunk, úgy gondoljuk mindenben “szakértők” vagyunk. Aztán ha legnagyobb ellenkezésünk ellenére kiderül, hogy mégis csak működik valami, akkor jön a “csak azért sem hiszem el, csak azért sem igaz és ha addig élek is bebizonyítom már pedig nem működik” attitüd.

  Nyilván most jó néhányan vérig sértődtök és személyes sértésnek veszitek a véleményem, de nem baj, vállalom.
  Ugyanis egyúttal el is fogtok ezen gondolkodni, ebben egészen bizonyos vagyok. Bele fogtok törödni, nagyon is igazam van!
  Különben is csak a saját véleményem adtam közre a témáról.
  Akinek nem inge………………..

 • Petus Mónika

  Kedves Sólyom!

  Spektro és nem spektográfia!!!!!!!! Kérlek figyelj erre, mert sok valamennyire a kémiához, fizikához, biológiához konyító embert elriaszt az effajta elírás-elszólás, ami dilettantizmust sejtet a háttérben. Ez nem vet jó fényt a módszerre, amit terjeszteni próbálnak és amellyel kapcsolatban előszeretettel hivatkoznak a megalapozott tudományos háttérre. Egyébként a spektrum szóból ered. Raman eredetileg a spektrofotometriás eljárást írta le.
  Jómagam visítva menekültem egy előadás végén, ahol kb. ötvenszer hangzott el a spektográfia kifejezés, és ami a nagyobb baj, kivetítve, leírva is látható volt. Tehát még egyszer, az előtag: SPEKTRO és nem SPEKTO. Tehát, ha valaki a Raman Spektográfiát keres a neten, aligha talál bármit is. Ellenben a spektrográfiáról, mint módszerről szóló írások között keresse a Raman spektroszkópiát és mindjárt többet megtudhat a kérdéses témáról.

 • A SÓLYOM

  Nos, Kedves Mónika, az észrevétel jogos, valóban rosszul írtam. Ám hangsúlyozom, elírás volt és nem tudatlanság!
  Meglehetősen sokat olvastam az indiai fizikus barátunkról, Ramanról.
  Másrészt pedig nem is tudományos előadás volt az írásom célja és főleg nem kémikus, fizikus, biológus szakembereknek szól.
  Ha pedig valaki egy elírás miatt alkot véleményt egy kiválóan mőködő módszerről, hát annak az embernek a véleménye számomra nem mérvadó, meg még sok más embernek sem.
  Másrészt pedig, ha csak egy elírásnyi hibát találnak az írásomban, ám legyen, ennyi hibát bármikor szivesen ejtek.
  (Azért ici-picit védekezem szives engedelmeddel, este félkilenckor, mikor írtam a kommentem már meglehetősen fáradt voltam és becsületesen bevallom, nem néztem át, mikor végeztem vele.)
  A megalapozott tudományos háttére pedig azért hivatkozom olyan előszeretettel, mert valóban támadhatatlan tudományos háttérről van szó.
  Amúgy kioktatását megköszönöm, valakinek helyre kellet rakni a fene nagy magabiztosságom :))

 • A SÓLYOM

  Aztán még mielőtt belekötnél kedves Mónika, hogy az elején miért tegezlek, a végén pedig miért magázlak, azért , mert te magad is emígyen írtál nekem. Olyan jópofinak tünik, gondoltam én is alkalmazom.

 • Bognár László

  Kedves Petus Mónika!
  Azt nem tudom, hogy Sólyom visszanéz-e ide, éppen ezért én most házigazdaként megköszönöm a pontosítást.
  Igyekeztem utána nézni a neten, miért terjedhetett el az eredeti “Raman spectrograph” (magyarítva “Raman spektrográf”) helyett a helytelen írásmód.
  Nos, a kiindulópont a Magyar Orvosi Kamara lapjában megjelenő cikk lehetett (?), erre hivatkozik az általam is idézett és fentebb belinkelt Medicenter írás. Azért a feltételes mód, mert az eredeti helyen a cikk már nem lelhető fel.
  A Medicenter által megadott forráshelyen ezt a feliratot találjuk: “HIBA! A keresett oldal nem található.”
  Persze nem tettem tűvé a net teljes spektrumát 🙂 , de valószínűsítem, hogy a számtalanszor licitált hibás forma került így be mindenhová.
  Ám nehéz dolgunk van, hiszen ha idézőjelek között idézünk, nem javíthatunk a szövegbe bele!
  Így jó volna az eredeti forrásra akadni és a cikk szerzője által a javítást elvégezni.
  (Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a három egymáshoz tapadó mássalhangzó miatt még a beszédben is könnyű “elspórolni” az r-t, ami elősegíti a hibás forma terjedését.)
  Még egyszer köszönöm észrevételét!

 • Bognár László

  Még egy marketing szempontú megjegyzés: engem kicsit zavar, hogy hol Pharmanex-et, hol Nu Skint mondunk – amikor persze ugyanarról a cégcsoportról ejtünk szót. (Aztán még amerikai egyetemek is szóba kerülnek meg idehaza ismeretlen díjak.) Terméknevek, cégnevek kavarognak…
  Szóval aminek EGY neve van – az jobban megjegyezhető. Tehát kérdezném is, egy átfogó néven hogyan lehet ezt az egész jelenségcsoportot “megfogni”?

 • Csili

  Van termék, van csodálatos mindent megváltoztató egészségmegőrzés, szóval csak hálózatot kell építeni ez a lényeg,létrehozni a csoportokat, eladni, fogyasztani. És egészségesen boldogan élni káros anyagok nélkül. Ez jó. Akkor hajrá mindenki! Gazdagodni!!!!

 • A SÓLYOM

  Üdvözöllek kedves Csili :))

  Némi cinizmust vélek kihallani az irásodból, de nincs is ezzel semmi probléma. Magyarok vagyunk!
  Valóban van csodálatos, mindent megváltoztató egészségmegőrzés, ugyanis a prevencióra, a megelőzésre helyeződik a hangsúly és nem a meglévő probléma gyógyitására, vagy nem gyógyitására. Ez által egészen más fajta egészségre tehetsz szert.
  Arra kérlek tisztelettel vedd a fáradságot és nézz utána mindazoknak, amiket az előzőekben olvastál itt, utána is alkothatsz még véleményt.
  Persze csak ha vállalod a lehetőségét, hogy esetleg tévedtél.
  A hálózattal kapcsolatban, pedig ajánlom figyelmedbe az augusztus 16-i irásomat.
  Abban nem látok semmi kivetnivalót, ha valaki jobb életet szeretne és gazdagodni szeretne. Miért baj ez vajon Magyarországon?
  Egyébként meg magunk között, baráti alapon megsúgom, hogy a cinizmusoddal valahol egyetértek. Annyi kellemetlen élmény ért már bennünket ebben a csodálatos országban.
  Ezért kérlek, nézz utána, hátha változik a véleményed!
  Mindenkinek, mindennek jár még egy esély, ugye?

 • Bognár László

  Bármilyen meglepő, a hálózatépítés internetes módja engem tényleg legalább annyira érdekel, mint az általa elérhető egészségbeli és anyagi haszon.
  Egy alapjában “felkészületlen” piacon vagyunk, ahol nem csak a “befogadó”, hanem az anyacég is kényelmes. Ugyanis ahol az anyacég honlapját néhány hét alatt leelőzhetjük a keresőkben, ott igenis tere van egy Interneten szerveződő piacnak, mert az szinte teljesen lefedetlen.
  Igaz, a valódi előrehaladáshoz a módszereket is teljesen meg kell(ene) újítani. Miközben az Internet határtalan és gyors, továbbá nem tűri a távolságot és a lassúságot, a Nu Skin munkatársai mindenáron SZEMÉLYESEN akarnak órányi demonstrációkat tartani – mintha nem ismernék az Internet hatékony módszereit vagy lebecsülnék azokat.
  Meg kellene tanulni pl. a webkamera használatát.
  Hogy amerikai példát mondjak: vajon van-e hatékonysága a televíziós istentiszteleteknek, vagy mindenképpen személyesen kell találkozniok a híveknek a pappal?

 • A SÓLYOM

  Mondasz valamit! Tulajdonképpen egészen egyetértek veled.
  Sőt, hamélyen belegondolok…….
  Hol és hogy is lehet ezt elkezdeni?

 • Bognár László

  Íme, lehet a csapatba jelentkezni: a neten, vagyis gyorsan, azonnal – de csak azután érdemes, hogy mindent, ami érdekel elolvastál-megnéztél-meghallgattál.
  Innentől kezdve – elvileg és elnagyoltan – már csak az a kérdés, hogy az esetleg felmerülő többletkérdésekre mennyire kap az ember gyors, precíz választ és ezek a válaszok egybe esnek-e a szándékaival.
  (Ha nem esnek egybe, akkor hiába a “személyes” meggyőzés, ha meg egybe esnek, akkor meg már a bármilyen formájú találkozás előtt megtörtént az “önmeggyőzés”.)

 • Bognár László

  De hogy ki, MILYEN SZERVEZETTEL, s annak melyik KÉPVISELŐJÉVEL lép kapcsolatba, az a saját felelőssége. Az ígéretek és a tények folyamatos egyeztetése normális és szükséges emberi tevékenység.
  Ha ezek fedik egymást, akkor van és lesz bizalom, ha nem esnek egybe, akkor pedig nem lesz (sem a hagyományos személyes kapcsolatokban, sem az internetes formákban!)

 • zsanett

  Hát nem tudom 1-2 honappal ezelött hallottunk egy Ùrtól ezt a lehetöséget de annyira hiteltelen volt hogy meg sem mérte magát elöttünk pedig felajánlottuk neki hogy kifizetjük de még sem élt vele szoval ennyit a nagy egészégröl és szuper és jó adatokról

 • Bognár László

  Kedves Zsanett!
  Önök valószínüleg nem egy profi Nu Skin képviselővel, hanem egy botcsinálta valakivel találkoztak.
  Ha Önt valóban komolyan érdekli ez az üzlet, s profi szakemberrel akar találkozni, aki minden kérdésére választ ad, minden technikai eszközt bemutat és azután is folyamatosan segíti az Ön üzletének építését, akkor küldök egy elérést:
  Ez így megfelel?

 • A SÓLYOM

  Kedves Zsanett!
  Egyetlen Nu Skin képviselő sem viselkedik soha az Ön által említett módon!
  Sőt, egészen bizonyos vagyok benne, nem sok köze volt annak az Úrnak az üzlethez.
  Arra kérem ne az ilyen és hasonló emberek véleménye, hozzá állása, viselkedése alapján alkosson véleményt, hanem a valóban profi szakemberek és a tények alapján. A Nu Skin mögött a globális tudomány és több száz hiteles, elismert orvos és professzor áll. Az Ön által említett ember mögött ki, vagy mi állt?
  Ilyen aspektusból talán könnyebb döntenie :))

 • Eszter

  Kedves Mindenki!

  Érdeklődéssel olvastam az eddigi hozzászólásokat és örültem, hogy egyáltalán “rájuk” találtam! Valóban nagy jelentőséggel birhat, hogy ki tájékoztat bennünket ezen üzleti lehetőségről. Ami Engem illet még csak emészgetem, hiszen csak múlt pénteken lettem beavatott, és kérdés, hogy mennyire jár ez ittthon még gyerekcipőben és mennyire érdemes most belevágni……..kedden lesz a mérés, melynek eredményére mindenesetre nagyon kiváncsi vagyok:)!!! Ja igen, ahogy én a Nu Skin Pharmanexről hallottam: egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik rendkivül értelmes, okos kolléganőm gondolatai egyfeszt valahol nagyon máshol járnak, majd rákérdeztem és elmesélte……:)

 • Bognár László

  A KI TÁJÉKOZTAT kérdése valóban izgalmas!
  Sőt, az én szempontomból, aki azt (is) vizsgálja, hogy az Interneten keresztül mennyire lehet hatékonyan értékesíteni egy ilyen bizalmi termékcsoport köré épülő franchise üzletet – kiváltképp izgalmas a kérdés.
  Ráadásul számos MLM-jellegű üzlettel lejáratták már az MLM “intézményét”, sőt ma is folyamatosan lejáratják.
  Gondoljunk csak a hirdetésekre: semmit sem mondanak, nincs semmi kapaszkodó, se szám, se egyéb, csak a jó sors ígérete.
  Ezzel szemben pl. a Sólyom promójában ott vannak a pontos számok a mérések árairól, azok megoszlásáról – tehát ellenőrizhetővé lesz az egész.
  Vajon épül-e “Nu Skin-háló” a hálón?

 • lery

  Kedves Sólyom, Bognár László, ati Says!

  Solyóm írta: “Tehát igen is utánanéztem a dolgoknak, mert engem nem az érdekel mit mond a szomszéd, vagy a haverom, vagy a Pista bá, vagy a többi “szakértő”, hanem az ami valóban tényszerűen a háttérben meghúzódik”…
  “Nem a kiválóan működő üzleti rendszerekkel van gond, hanem az ügyeskedő Magyar emberekkel. Ha tetszik ha nem, ez van.
  Gondoljatok csak bele, kedves Says gondolj csak bele, hogy lehet az, hogy ami a világon mindenütt kiválóan működi, az magyarországon nem?!”

  Igen, én is utánanéztem, és lám miket találtam még. Lehet, hogy mégsem a magyarsággal van gond???!!! (sajnos angol nyelven):
  Robert L. FitzPatrick cikke “10 nagy hazugság a MLM rendszerről”: http://www.falseprofits.com/MLM%20Lies.html
  Itt olvashatók a NuSkin (és a hozzátartozó cégek) “áldozatok” levelei (a bal oldalon): http://www.mlm-thetruth.com/NuSkin-VictimsLetters.htm
  És aki írja a cikket, Dr. Jon M. Taylor (MBA, PhD): http://www.mlm-thetruth.com/index.html
  É még 1 érdekes cikk, arról szól, hogy az antioxidáns A,C és E vitaminok nem hosszabbítják meg az életünket, sőt jobban emészthetőek ha étellel visszük be a szervezetünkbe, mint pirulákkal. De ugyan akkor írja, hogy még korai lenne kihajítani az összes bogyót…: http://www.msnbc.msn.com/id/17364607/ .

  10 éve élek Magyarországon, mára azt mondhatom anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet, de elnézést kérek a fogalmazért, előfordul, hogy néha nem teljesen “magyarosan” fogalmazok.

 • A SÓLYOM

  Kedves Iery!

  Örülök a hozzászólásodnak, mert akkor igazán kerek a történet, ha a másik, szkeptikusabb oldal véleménye és álláspontja is meghallgattatik.
  Igen, valóban lehet olyan véleményeket és tényként közölt álláspontokat találni a neten, amilyenekre te is hivatkozol.
  Én is elolvastam őket (köszönöm, hogy kiraktad a linkeket) és határozottan állítom hasznos volt.
  A network marketing üzlet nem egy racionális üzleti modell, ez vitathatatlan. Ám működik, méghozzá nagyon működik.
  De csak annak aki hajlandó megtanulni és kilépni a komfort zónájából.
  Annak aki hajlandó megtanulni, mert bizony ez egy roppant komoly szakma. Annak aki hajlandó kellő alázattal csinálni.
  Nem mindenki képes rá! Sokan nem sikeresek ebben az üzletben, mert nem jól csinálják, nem hajlandóak megtanulni, nem akarnak kilépni a komfort zónájukból és ami a legrosszab, nagyon gyorsan akarnak meggazdagodni. Itt is dolgozni kell, itt is időnek kell eltelni amíg az ember komoly vagyonra tesz szert. De az is igaz, hogy a hagyományos üzlethez képest hamarabb vagyonra lehet szert tenni, 2-5 év alatt rendkívül komoly életszinvonalra lehet szert tenni. Egyébként pedig meggazdagodni nem gyorsan kell, hanem nagyon. Aki gyorsan akar, az ne kezdjen network marketing üzletbe!
  Az uriember, aki a hazugságról szóló cikket jegyezte, nem volt sikeres ebben az üzletben, nem volt hajlandó tanulni, nem volt hajlandó elfogadni, hogy ennek az üzleti modellnek mások a szabályai. Nyilvánvalóan csalódott benne. De az “áldozatok” leveleiből is hasonlók derülnek ki. A cikket író professzor urat viszont nem értem. Szembe megy több száz világhírű profeszorral, akik az adott szakterületen nála sokkal nagyobb, ismertebb szaktekintélyek. A Nu Skinról és a Pharmanexről pedig csupán ennyit szeretnék megjegyezni: Mutass nekem légyszives még egy céget – bárhol – aki mögött 150 PhD (professzor) kutató áll. Mögöttük áll a világ egyik legelismertebb egyeteme, rákkutató intézete az amerikai Huntsman intézet. Többek között itt alkották meg az első műszivet, az első fogamzásgátlót. Soroljam még?
  Az utolsóként mutatott cikk pedig meglehetősen hiányos és sok esetben ferdítés van. Az antioxidánsok meghosszabítják az életet, ezt már 1947-ben egy francia kutató orvos professzor bebizonyította (Szentgyörgyi Albert tanítványa volt). A vitaminok valóban antioxidánsok, de nem minden antioxidáns vitamin! Az A, C, E vitaminok valóban nem élethosszabítóak, de nem is az a funkciójuk. A vitaminok valóban jobban felszívódnak, ha természetes étellel kerülnek be a szervezetbe. A vitaminok nem emésztődnek meg, hanem beépülnek a megfelelő helyre, amelyik nem, az kiürül a szervezetből. A nevezett cikk szintetikus pirulákról beszél, na azok valóban nem jól funkcionálnak. A Pharmanex étrendkiegészítőiben egy deka szintetikus anyag nincs, kizárólag természetes anyagok kivonatai. És az igazi étrenkiegészítők nem vitaminok, hanem vitaminokat és antioxidánsokat is tartalmazó természetes alapú készítmények.
  Szerintem mutasd meg ezt a cikket a Sebestény Tamás professzornak – Ő szintén egy világhírú szaktekintély -, aki szakszerűen véleményezi neked. És akkor számodra is világossá válik, mennyire félrevezető az írás. A googliba beírod a nevét, megtalálod az elérhetőségét is.

  Még egyszer köszönöm, hogy “ellenvéleményt” írtál nekünk!
  Sosem lehet tudni, az ördög nem alszik :))

 • lery

  Kedves Sólyom!

  Köszönöm, hogy reagáltál a levelemre. Én nem szeretnék vitatkozni. A linkeket azért másoltam be, hogy az esetleges belépők ne ugorjanak fejest, győződjenek meg maguktól valóban mit is takar ez az üzlet.
  Azt írod, hogy Robert L. FitzPatrick “nem volt sikeres ebben az üzletben, nem volt hajlandó tanulni, nem volt hajlandó elfogadni, hogy ennek az üzleti modellnek mások a szabályai”. Nem értem miért kellene neki sikeresnek lenni a NuSkin-ba???, ha ő magát az MLM rendszert tanulmányozta évekig, és erről írt cikkeket, könyveket. És ezt csak zárójelben mondom, hogy nem csak a fent említett céget vizsgálta, köztünk van Magyarországon is jól ismert Amway. Nem tudom téged mennyire tud meggyőzni egy olyan üzleti ajánlat, amiben van mondjuk, jobb esetben 1% esélyed, hogy sikeres leszel? Ami ellen tiltakozik az úr az az, hogy ez 1 piramis játék, és mindenki számára világos, hogy mennyi eséllyel indul egy új belépő.
  Dr. Jon M. Taylor (MBA, PhD) is vizsgálta az MLM rendszert. Őt többször megvádolták azzal, hogy nem tud lépést tartani az új üzleti modellekkel, stb., ezért ő belépet a NuSkin-ba, hogy még hitelesebb legyen. 1 évig “csinálta” és eljutott egy bizonyos szintig (ami nem olyan rossz ebben a hálózatban). És leírta a tapasztalatait. Itt nem a termékkel van baj!!! Senki sem vitatja, hogy a NuSkin táplálék kiegészítők nem természetes alapanyagokból készülnek, stb., hanem a módszer, ahogyan ezt eladni, terjeszteni próbálják, hisz több száz ezer ember csak bukni tud, ha belép a rendszerükbe.
  Én személy szerint nem értem, hogy ha létezik a világon egy olyan termék vagy termékcsalád, amitől az emberiség életminőségét meg lehet javítani/hosszabbítani, miért nem lehet egyszerűen a piacra dobni, miért nem lehet ezeket egyszerűen megvásárolni a gyógyszertárakban, úgy mint mondjuk az aszpirint??? Miért kell százezreknek ráfizetni, miért kell tönkretenni százezrek anyagi helyzetét? Mindenki saját maga találja meg a választ, és vonja le a konzekvenciákat, én nem akarok senki sem le-, sem rábeszélni. De úgy hiszem nem vagyunk olyan sokan, akik előtudunk “varázsolni” 230.000,-Ft-ot, ahhoz hogy csak regisztrálva legyünk a cégnél, és ez csak a kezdet, utána jönnek a konferenciák, könyvek, DVD-k, amiket úgy szintén illik megvenni, ha sikeresek akarunk lenni az üzletben. Hidd el, nem a kisujjamból szoptam ki az összegeket. Pl. október elején is lesz nekik 1 termék bemutatójuk, konferencia, stb., ami a Hungexpo területén lesz megrendezve. A háromnapos résztvételi díjért potom 26.000,-Ft-ot kérnek. Kérdezem én, ki az aki finanszírozni tudja ezeket a kiadásokat, és mikorra térülnének meg?
  Itt az etikáról van szó, nem a termék minőségéről, hasznáról!!!
  Visszatérve az áldozatok leveleire, ott is olyan mberek írták le a tapasztalatait, akik elér

 • lery

  Bocsánat, véletlenül ráentereztem..

  Visszatérve az “áldozatok” leveleire, az emberek csupán leírták a tapasztalataikat, vannak köztük olyanok, akik csak egy pár hónapig csinálták, de olyan emberek is, akik kb. 5 év alatt elérték a Blue Diamond szintet (ez az utolsó előtti szint), és utána kiléptek…
  Olvastam a napokban, hogy Pharmanex adta a világnak a legtöbb milliomost. Igen, lehetséges, de pontosítsunk akkor egy kicsit, USA-ban a 63.000 aktív kereskedő közül volt 200 ember, aki részesült a jutalékból (ők voltak a piramis tetején). És még adományozni is szokott a cég. Milyen szép gesztus tőlük, na de kérdezem én, kinek a pénzét adományozzák el?:(
  Szóval, összegezve a fent leírtakat, nem a termékkel van bajom, hanem a az üzleti lehetőséggel (melyet másodállásban is lehet végezni), amit ajánljanak a cég képviselői.

 • Bognár László

  A témával ismerkedőként megjegyzem, hogy 2010-ben a wellness iparág már egy billió dolláros üzlet lesz.
  Tehát egyre többet költünk rá valamennyien.
  Kérdés, hol költjük el ezt a többet?

  Üzletben?
  MLM csatornákon, (mint ahogy a családom nőtagjainak egy része most is ezt teszi)?
  Önmagunk franchise üzletében, kedvezményes áron?

  Én hajlok az utóbbi felé!

 • A SÓLYOM

  Kedves Iery!

  Maximálisan tiszteletben tartom a véleményed.
  Arra kérlek Te is tedd ezt az enyémmel!
  Úgy alkotsz véleményt a Nu Skinról, hogy valójában nem tudsz róla semmit, olyan emberek véleményére hagyatkozol, akik létkérdésnek tekintik, hogy bebizonyítsák, nem működik a cég üzleti modellje.
  Halkan megsúgom neked, ilyen hozzá állásal soha nem is fog működni.
  Olyan emberek véleményére hagyatkozol, akik soha nem voltak sikeresek. Ez természetesen szíved joga. Hogy valaki MLM rendszerről ír könyveket, meg azt tanulmányozza, az csupán egy dolog. Mi alapján tanulmányozza, mi alapján ír könyveket, ha nem vesz részt benne és nem sikeres benne? Tegyük fel, Te nem tudsz síelni. Ám szeretnél többet tudni a síelésről, szeretnél megtanulni síelni. Ismersz két embert is aki síel. Egyikük roszul síel, örökké összetöri magát, nem képes egyenesen lemenni a legrövidebb pályán sem, de azért síel. Másikuk sikeres, versenyeket nyer, mindenki csodálja sítudását. Te melyiktől kérnél véleményt, melyiktől tanulnál szivesen? Jól gondold át a választ! Az első könyveket is ír a síelésről, melyben ecseteli, milyen baromság a síelés. Az elsőtől tanulni sokkal könnyebb, mert igazából kedvedre való dolgokat mond. Hogy milyen értelmetlen, milyen nehéz sport, nem is ajálja megtanulni. Ez neked tetszik, mert nem kell kilépned a komfort zónádból és könnyebb neki sem állni és azt gondolni, márpedig a síelés egy baromság. A másiknál tanulni, viszont sokkal nehezebb, mert Ő ért hozzá, mert ő sikeres benne és valószinüleg addig nem hagyna békén, amíg meg nem tanulnád. Nem érdekelné, hogy neked hidegben is menned kellene, nem érdekelné, hogy neked sokáig tart elsajátítani, nem érdekelné, hogy neked ez igazából kényelmetlen. Megtanítana. Ha hagynád! Mert akkor el kellene ismerned, hogy a síelés bizony működik. Ám ha elismered, megtanulsz síelni és egyszer csak elkezd majd érdekelni a verseny síelés is. A Nu Skin soha nem tartott termékbemutatót és nem is fog. Mert az üzlet nem erről szól. Tájékozatlan vagy, ami önmagában nem nagy baj. A Nu Skin franchise üzlet, nem tiszta MLM szisztémával működik, ám igen, van benne network marketing elem. Tudod miért? Mert egy kiválóan működő üzleti modell. Ha neked és az általad említett “szakértőknek” igaza van, akkor már egy csomó kiválóan működő mamut cégnek tönkre kellet volna menni (Mc’donalds, OMW, Fornetti, Microsoft, Burger King’s stb.), bizony! Ugynazon üzleti modellben működnek, mint a Nu Skin!!! Nos ezek szerint ezen cégek is piramist építenek. Ez nyilván nem tetszik és tiltakozol ellene, de fogadd el, ez van! Nyugodtan nézz utána bárhol! Üzleti modell tekintetében a Nu Skinnak kevés köze van az Amway- hez.
  Dr. Jon M. Taylor (MBA, PhD) véleményével szemben 150, nála jóval elismertebb és sikeresebb szintén PhD áll. Olyan szakemberek akik már bizonyítottak és bizonyítanak. Számomra az Ő véleményük és eredményeik mérvadóak.
  És végül még egy titkot elárulok, El Lobo a Farkashoz hasonlóan magam is és a családom is szükségleteink jelentős részét “MLM” csatornákon szerezzük be, jövőben is ott fogjuk.
  Hát, Kedves Iery, azt gondolom véleményeink nem mostanában fognak találkozni pozitivan, ám ez így van rendjén. Ellenvéleményekre mindíg szükség van.
  Végül zárszóként elmondom neked a kilencvenes évek elején hatalmasat veszítettem és csalódtam az amwayben! Valósággal megundorodtam az MLM-től. Harcoltam ellene ahol csak tudtam!!!
  Tudod miért? Mert nem ismertem, mert nem tanultam meg.
  Köszönöm, hogy végig olvastál :))

 • lery

  Kedves Sólyom!

  Látom elbeszélünk egymást mellett. Te egyáltalán nem figyelsz arra, amit én írok és az is látszik, hogy nem olvastad el a belinket anyagot, vagy csak részben. Elképzelhető nem tudsz angolul, de akkor vedd a fáradságot, és fordíttasd le valakivel. Bár szerintem 1 középfokú nyelvizsgával rendelkezőnek nem lenne problémája az értelmezéssel. A hozzászólásaid monológra hasonlítanak, mintsem egy dialógusra, amihez két ember szükségeltetik:)
  Azt írod, hogy: “Olyan emberek véleményére hagyatkozol, akik soha nem voltak sikeresek. Ez természetesen szíved joga. Hogy valaki MLM rendszerről ír könyveket, meg azt tanulmányozza, az csupán egy dolog. Mi alapján tanulmányozza, mi alapján ír könyveket, ha nem vesz részt benne és nem sikeres benne?” Olvasd át még egyszer, amit szept.25-én írtam, magyar nyelven van:). Tessék, bemásolom: “Dr. Jon M. Taylort (MBA, PhD) többször megvádolták azzal, hogy nem tud lépést tartani az új üzleti modellekkel, stb., ezért ő belépet a NuSkin-ba, hogy még hitelesebb legyen. 1 évig “csinálta” és eljutott egy bizonyos szintig…”, ami az én értelmezésemben azt jelenti sikeres volt:)) A “ki mit vizsgál és tanulmányozz” és kiken végzik ezeket el ugyan úgy vonatkozik a kutatókra, akik a NuSkin-ba dolgoznak. Vannak pontos adatok arról hány beteg, ill. egészséges emberen végezték ezeket el, milyen pluszt adott az nekik, azután hogy a terméküket szedték??? Véleményem szerint ez még nagyon “gyerekcipőben” jár, és az a 10-20 év is elég kevés ahhoz, hogy ezt bátran kijelentsék. Azt már írtad, hogy nem az a dolga a szernek, hogy meghosszabbítsa az életünket, a rákbetegségeket sem előzi meg, ez a prevencióról szól. Akkor kérdezem én: mit előzzünk meg azzal, ha pl. szedjük a LifePack táplálék kiegészítőt?????? Erről nincs semmilyen adat, legalább is én nem találkoztam ilyennel. Az hogy nő az ellenállóképességünk (MI ELLEN?), mert a szkenner kimutatja, hogy elmozdultunk a 2-es szintről a 3-ra, vagy 4-re? Ez nem jelent semmit, mert azt senki sem tudja, mi lenne ha nem is szednénk ezt a szert. Ha ez “jobb félni mint megijedni” alapokon nyugszik, és ezt téged meggyőzz:)), akkor nincs gond. Mindenki saját maga dönti el… Évekig azt hallgatjuk/olvassuk, csökkenteni kell a só, cukor bevitelét a szervezetünkbe. A minap hallottam, hogy amerikai kutatók/orvosok vizsgálatai alapján kiderült, hogy ez mégis egy téveszme, a sótlan, enyhén sós táplálkozás kimondottan káros az egészségünkre. Mindent lehet, de mértékkel!!! Hmmm, nem érdekes? Szerintem a NuSkin is valahol itt tarthat a kutatásaival…
  Azt végképp nem tudom honnan veszed a bátorságot, hogy ismeretlenül véleményt alkoss rólam, és olyan kijelentéseket tegyél, hogy mihez értek és mihez nem? Egy intelligens, bölcs ember ilyet nem tenne, mint ahogy én sem tettem, bár elég sok támadható felületet hagysz:)
  Ha franchise-ról írsz, akkor annak is utána kellene járnod, miről szól. Én pl, egy MO-on lévő franchise hálózatnak voltam az elszámoltatója (controlling) évekig, és talán többet tudok erről a modellről, ill. annak a felépítéséről és belső működéséről, de ezt is csak halkan merem mondani azok után, hogy itt ezen a helyen megpróbálsz leminősíteni. Párhuzamot vonsz a Mc’donalds, OMW, Fornetti, Burger King’s, stb. cégek és a NuSkin között. Én sosem találkoztam toborzó Mc’donalds, OMW, Fornetti, Microsoft, Burger King’s ügynökkel, aki megpróbált volna “behálózni”, beléptetni a hálózatába szemben a NuSkin-nal:). A franchise első sorban jogokat ad el, amiket szigorúan be kell tartani és ezek betartását rendszerint kontrollálja is. És ami nagyon fontos különbség a kettő között, amit nem akarsz elfogadni/megérteni, az hogy minden új franchise bolt egy különálló egység, ami nem tartozik alá az előző franchise boltnak!!! Pontosan emiatt nem is piramis rendszerű:)…
  A kilencvenes években én Avonnal foglalkoztam, és azt kell mondjam, kerestem is vele, arról nem is beszélve, hogy a termékekhez jóval olcsóbban tudtam hozzájutni. Nem mondom hogy milliókra tettem szert, de bukni mindenesetre 1 fillért sem buktam:)) Én nem undorodtam meg, nem is harcolok az MLM rendszer ellen, csak (mint ahogy azt már írtam), próbálom felhívni azok figyelmét, akik első hallásra virágzó üzletnek gondolják a NuSkint.
  Zárószóként annyit, én itt befejeztem a hozzászólásaimat, egyrészt mert nem vitatkozni és rá- avagy lebeszélni jöttem ide, másrészt pedig azért, mert nem találtam meg benned a méltó vitapartnert.
  Mindenkinek, neked is kedves Sólyom sok sikert kívánok akár a NuSkin-hoz, akár más üzleti lehetőséghez!

 • A SÓLYOM

  Kedves Iery!

  Mint ahogy említettem is, maximálisan tiszteletben tartom a véleményed. És határozottan állítom szivesen beszélgetek veled.
  Pontosan figyeltem arra, amit írsz, pontosan elolvastam mindent, csupán nekem is van egy álláspontom.
  Az angol nyelvű anyagokat lefordíttatam egy Magyarországon élő amerikai hölggyel.
  Tipikusan az az eset, amikor mondjuk a magunkét :))

  Dr. Jon M. Taylort (MBA, PhD) nem volt sikeres, valóban művelte egy ideig az üzletet, de nem volt sikeres.

  (Kedves Jenőke, feléd csak annyit szeretnék megjegyezni, Iery nagyon is tudja mit beszél! Hidd el egy óriási elme!)

  Mint kiderült, sem intelligens, sem bölcs nem vagyok, no de hát kérem senki sem lehet tökéletes.
  Téged viszont úgy kedvellek ahogy vagy, pedig nem is ismerlek.
  A támadható felületek pedig azért vannak, hogy használjuk őket, hát én használom is, mint kiderült :))

  Ám sajnos a mostani írásod alapján is újra azt vagyok kénytelen mondani, nem ismered a Nu Skint (ezért a “minősítésért” gyorsan elnézést is kérek). Azért pedig teljes őszinteséggel elnézésed kérem, hogy felbosszantottalak. Nem állt szándékomban.
  Sajnálom, hogy nem ismerlek személyesen, egészen bizonyos vagyok benne, hogy barátok lennénk.

  Zárszóként megerősítem, a Nu Skin üzlet kiváló koncepció, kiváló üzleti modell, egy egészen elképesztő tudományos háttérrel.

 • Gönczöl Antal

  Hát jó estét v. aki úgy akarja szevasztok!
  Végig olvasva sem lettem sokkal okosabb.Mármint az írásaitokat böngészve arra jöttem rá hogy senki pró-kontra sem ír teljes igazságot
  és kokrétumot sem.
  Egy hónapja csatlakoztam (üzletépítő ként) a rendszerhez.
  Korábban 90-es évek eleje-közepe én is Amway-hállozatépítő voltam.
  Nem lettem sikeres de ma már tudom hogy azért mert nem tartottam be következetesen a NETWORK MARKETING kőkemény és mások álltal már
  kitaposott ajánlásait.Aki még nem tapasztalta higgyen annak aki már estleg több évtizede sikeresen épít MLM-hállózatot ebben már KI VAN TALÁLVA minden. Nem kell nekünk magyaroknak semmi újat hozzá rakni.

 • Gönczöl Antal

  Folytatva az előzőeket még csak annyit hogy:” a majom látja, a majom
  csinálja” tehát csak LE KELL MÁSOLNI és a siker innentől csak idő kérdése
  az intenzitás fügvényében.
  Sok sikert és rengeteg sikerélményt mert attól kezdve már a pénz nem lesz motiváló tényező.
  Üdv: (mindanyiótoknak)TÓni bá /a mentős/

 • A SÓLYOM

  Na végre valaki, aki tudja pontosan “mitől döglik a légy”!
  Kedves Tóni bá’, tökéletesen igazad van, aki ezt az arany igazságot felismeri és elfogadja, sikeres lesz és szabad.
  Ezzel a hozzá állással hamarosan neked is beindul az üzlet.
  Büszke vagyok rád.

 • Adrienn

  Tisztelt hozzászólók!

  Levagyok döbbenve. 2 hónapja kutatok a nu skin után, de mindenhol valamilyen akadályba ütköztem. A cég hivatalos honlapjára egyszerűen nem lehet belépni (???). Mostanság nagyon is aktuális a pénzpiaccal foglalkozni, hát én is nézelődtem különféle tőzsde oldalakon, többek közt az amerikai tőzsdén is, ott nem volt az első 5 között a NUS. Személy szerint én is voltam egy “behálózó találkán”. Az első mondatom az volt, hogy köszönöm, ez engem nem érdekel. Pedig akkor még nem is tudtam miről van szó. Aztán elmondták, meg a Nobel díjat is, amin ma is mosolygok, mert ténylegesen nem maga a gép kapta a díjat, hanem az alapötlete, ami valljuk be, nem ma volt. Mindegy, mivel egy ismerősöm kifizette a 260 000 !!! ft-ot, úgy gondoltam, utánanézek pár dolognak. És akkor jöttek az akadályok, meg jelszó, meg adjam meg a telefonszámom, meg a címem, meg egyebek, hogy weblapjukra be tudjak jutni. Aztán jött a Google, találtam is pár oldalt, és akkor keveredtem ide. Itt végiolvastam az összes hozzászólást, és sokkal okosabb lettem. Ieryvel értek egyet, ő győzőtt meg végleg, hogy ez megint csak arról szól, hogy az a pár (?) ember gazdag legyen, és jól lehúzza a többit. Persze ez csak az én véleményem, azért remélem aki már beleölte a pénzét az nem bukik nagyot.

 • Bognár László

  Kedves Adrienn!
  Mint online marketinggel foglalkozó szakember, az Ön hozzászólása révén most visszaigazolva látom néhány korábbi megállapításomat:
  – a Nu Skin Enterprise nem fordít kellő gondot a honlapjára, még a cég célkitűzéseiben “feloldódott személyiségű” emberek is bosszankodnak annak lassúsága miatt.
  Úgy látszik, a cégnél nem tudják: aki 3-5 másodperc alatt nem ad információt a honlapján, az elköszönhet a látogatói javától
  – visszaigazolja, hogy a Nu Skin Enterprise “alapértékeit” jelentő kifejezések harmatgyengén, pontosabban sehogysem védettek a keresőoptimalizálás, SEO révén az Interneten (biofotonikus szkenner, LifePak stb); ezért talált Ön könnyedén erre a bejegyzésre.
  Magyarán: egy kis magyar szakmai cég kezében lévő blog egyetlen egyszerű bejegyzése partiban van egy hatalmas, tőkeerős multi cég honlapjával a magyar Interneten!
  (Képzeljen el egy marketingháborút! Előrelátó cégek elemeztetik honlapjukat a biztonság és a SEO – azaz a keresőoptimalizáltság – terén is. A Nu Skin láthatóan ilyen lépéseket nem tesz, azaz támadható.)

  Tőzsdére vonatkozó megjegyzéséhez: nem pénzügyi szakember lévén csak annyit látok, hogy a Nu Skin Enterprise a most kirobbant pénzügyi válság nyomán szintén lefelé mutató görbékkel köszön rá a tőzsdei látogatókra.

 • Bognár László

  Az imént olvastam egy internetes társalgóban, valaki érdeklődött a Nu Skin kozmetikumok iránt. Válasz helyett tényleg máris a telefonszámát és a személyes tájékoztatás lehetőségét kérték tőle.
  Pedig nem biztos, hogy ezt kell az Interneten jelen lévő “új, netérett ember típusának” erőltetni…

 • Avvoltoio

  Sziasztok
  Egyszer már megpróbáltak mások bevonni a forever living products termékértékesítői közé, az is elég gyanúsnak tűnt, de ennek már 2 éve. Akik pedig be akartak vonni még mindig nem lettek gazdagabbak.
  Hétfőn pedig a Nu Skin ismertetőjére mentem el. Nagy különbség nincs a két rendszer között.
  Másrészt lehet hogy forradalmi mérési ELVet használ, mi a garancia hogy a mért adatok felhasználhatóak? A gép az antioxidánsokat(oxidációt késleltető, vagy gátló anyag) méri, de melyeket? ráadásul lehetnek antioxidáns hatásúak egyes enzimek, és egyéb anyagok is, és honnan lehet tudni hogy melyik antioxidánsra van szüksége a szervezetnek? Ezt egy öt oszlopos színskálából nem lehet megtudni. Mi a bizonyítéka hogy a hatására megfelelő vitaminokat szednék, mert egyes vitaminok túlzott fogyasztása is káros lehet.

  Ha tényleg Franchise lenne ez akkor:
  – “A szolgáltatás vagy termék árképzésénél nem térhet el a megállapodástól” vagyis egyes emberek nem árulhatnák a terméket olcsóbban, nem egy weboldalon találtam olyat hogy valaki egyes termékét akciósan árulja, lehet hogy szabályt szegnek, nem tud tenni ellenük semmit sem az NSE?
  – “Mindig kikötik, hogy a franchise-vevő nem adhat másnak allicencet, mivel akkor borulna a szerződéses rendszer” vagyis nem működhetne közben MLM rendszerként is.

  Online marketing: ha ennyire “hatalmas cég” miért csak 600000 (“nu skin”) és 57000 “Pharmanex” találtat van cég nevére? A Microsofttal hasonlítják össze, érdekes arra 700 millió találtat van, de néhány magyar cég is bőven utoléri, pedig azok aztán nincsennek a világ élvonalában, mint a CBA, MOL, Fundamenta, Videoton.

  Másik gond vele a termékek magas ára, emiatt szinte képtelenség eladni, a lakosság nagy többsége minimálbérből él még mindig, mégis 10 ezres termékeket látok.
  pl.: “Éjszakai tápláló krém 50 g. Ár: 11669Ft”
  Továbbá a “tanácsadáson” amiket elmondanak jól hangzik hogy 300 ft-ot kapok mérésenként ha bérbe adok egy mérőkészüléket valakinek, de arra is számítania kell az embernek hogy ennek majdnem a fele elmegy majd az adókra, járulékokra. Továbbá a bérbeadás is lenyomozhatatlan hiszen saját zsebébe is teheti a pénzt az akinek bérbeadtam, hacsak nincs benne egy apró szoftver amely számlálja a használatának számát…

  Másrészt a Nu Skinről néhány adat amiket találtam:
  -A forgalmazók több mint a fele otthagyja egy éven belül.
  -Több forgalmazó “ment át” a cégen mint ahány terméket eladtak

  Az internetes értékesítésről: szerintem nem menne, de ha bebizonyosodna hogy működik akkor is hamarosan hatalmas konkurenciaharc alakulna ki a sok sok egyéni értékesítő között, akik mind a saját kis weboldalukat próbálják népszerűsíteni, míg a többi nagy cég könnyen megtalálható nagy látogatottságú weboldalt hoz létre.

 • Bognár László

  Kedves Avvoltoio!

  Nagyon sok jó megfigyelésed tetted itt közzé – köszönöm!
  A reagálást a “végén” kezdem, mert a témában a keresőoptimalizálás, a SEO érdekel elsősorban engem.
  A SEO eszközét nem minden “nagy cég” használja jól. Vagyis a cég nagysága és internetes kultúrája nem feltétlen áll párhuzamban.

  A Nu Skin termékek jelenléte a magyar Interneten harmatgyenge!
  Ha beütöd a Google.hu alatt a LifePak terméknevet, azt fogod látni, hogy ez a blogbejegyzés az első találati táblán szerepel (jelenleg a harmadik helyen áll).
  Igaz ugyan, hogy ez a blog erős, mint a vitriol, de egy tőzsdén jegyzett multinacionális cégre és termékeire nézve nem éppen dicsérő ez a helyzetkép.

  A termékek (és az első regisztráció) ára a világgazdasági válság tükrében fokozottan magasnak számítanak – miként magad is mondod.

  Én azt látom, hogy a Nu Skin Enterprises esetében a működést elősegítő erő az, hogy elsősorban nem terméket, hanem megoldást kínál és árusít egy problémára.
  (T.i. méréssel megmutatja – alacsony a szervezeted védekezési szintje, és erre a problémára kínál azonnal megoldást – fogyasztd a termékeit!)
  A marketing tudománya is azt mondja: ne terméket, hanem megoldást kínálj problémákra!
  A munka-szervezet azért képes épülni, mert ahhoz, hogy jutalékhoz juthasson valaki, magának is fogyasztónak kell lennie (vagy termékértékesítőnek). Tehát elvileg minden tag fogyasztó is egyben, és már ez a mennyiség is életképes hajtóerő lehet.

  Igazad lehet abban, hogy “Több forgalmazó ment át a cégen, mint ahány terméket eladtak” – hiszen egyes értékesítők, más termékek árusítói, ingyen adnak forgalmazói státuszt az eredeti, tehát nem Nu Skin termék vásárlóinak!!! Így nő a “hivatalos” állományi létszám, de óriási lehet a “lemorzsolódás”.

 • Orsó

  Sziasztok!

  Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert ma találkoztam egy ismerősömmel Nu Skin ügyben.
  Nagyon sokminden szimpatikus volt és lehet naivság, de én el tudom képzelni, hogy ez jobb termék, mint a Vishy pl. Aztán lehet hogy csak nyitottabb típus vagyok, mint az átlag:-)
  Egy kérdés viszont máris felmerült bennem, ez ugyanis nem hangzott el a mai “bemutatón”: mi ez a kezdőcsomag 260ezerért???
  Az amúgy jellemző, hogy ez a “mellékes” info kimaradjon az elején, mert egyszer azért csak rájön a muki, hogy fizetni kell, nem?:-)

 • A SÓLYOM

  Kedves Orsó!

  Ha valóban nem hangzott el a “260 ezres kezdőcsomag”, az bizony gond, mert el kellet volna hangzania, méghozzá egyértelmüen!

  De a tisztán látás kedvéért:
  Az összeg pontosan 265 ezer forint. Nem kezdőcsomag, hanem az üzleti franchise díja. Aminek ellenében valóban kap az üzlettárs egy csomagot, melyben a cég valamennyi terméke szerepel fél évre elegendő mennyiségben és amelynek az értéke 300.000 ft. Komolyan. Plussz kap egy internetes saját irodát és egy komplex know-how-t az üzlet működéséről, működtetéséről.

  Szó nincs arról, hogy “egyszer csak rájövünk, fizetni kell, ez egy nagyon komoly üzlet, nagyon komoly céggel a háttérben.

  Hogy az ismerősöd miért felületesen mutatta meg az üzletet nem tudom.
  Mindent korrektül el kell mondani!

 • Rugli Kata

  Tegnap voltam egy nu skin előadáson, ahol terjesztőket toboroztak. Életemben először hallottam erről a cégről és termékéről (tájékozatlanság, de vállalom). Azzal vezették fel az előadást, hogy ez az egyetlen kínálat, amelynél a hatékonyság mérhető is. Ez csak azért van így, mert a mérőt is kitalálták? Előfordulhat, hogy más táplálékkiegészítő szedésével is javíthatók az egészségmutatóim, csak ezt eddig nem mérhettük? Rettentően sok kétely merült fel bennem, amelyet még megfogalmazni is nehéz. A terjesztői hálózat szervezésében mindenki részt vehet, lehet az istállószolga, kubikus, informatikus, jogász, közgazdász és folytathatnám. Jót tesz ez a terméknek? Nem kellene valamilyen hozzááértés a témához? Vállalkozásba is csak úgy foghatók, ha egy kicsit értek hozzá és ezt bizonyítani is tudom. A sok laikus nem fog kárt okozni a hozzá nem értésével? Szóval nagyon nem értem. Aki meghívott, szeretne engem is beszervezni a terjesztők közé, de kételyeim nem engednek a csatlakozók közé. Annak idején volt egy rossz emlékű Herbalife néven futó termékcsalád is.

 • A SÓLYOM

  Kedves Kata!

  A legfontosabb, hogy szó sincs semmiféle toborzásról!
  Ha ez, és így jött le neked, az nagyon nem jó.
  Terjesztésről sincs szó, ez az üzlet nem arról szól, még véletlenül sem.
  A mérhetőség ezen formája valóban kizárólag a NU Skin-nál lehetséges.
  Jól látod, más táplálékiegészítő is javíthat a mutatóidon, csak eddig nem tudták mérni. (Az más kérdés, hogy mióta létezik a mérhetőség, sorra buknak meg a más étrendkiegészítők. Lsd.: pl. HVG újság, ill. weblap írásai.)
  Hangsúlyozom, semmiféle terjesztőhálózatot nem szervez a NU Skin, üzlet építéssel, üzleti hálózat építéssel foglalkoznak a munkatársak.
  Ám ebben valóban mindenki részt vehet, ahogy fogalmaztál az istálló szolgától a közgazdászig. Itt mindenki egyforma esélyekkel indul.
  A hozzá értést pedig cégen belül megtanítják. Rendkívül komoly oktatási rendszer működik a munkatársak képzésére.
  Kizárólag akkor engedjük bármelyik munkatársat önállüan dolgozni, ha már tökéletesen tudja a szakma fortélyait.
  Mert, hogy ez is egy szakma, amelyet meg kell tanulni.
  Addig pedig segítünk neki, együtt dolgozunk vele.
  Ha esetleg csatlakozol is az üzlethez, terjeszteni nem fogsz semmit, saját üzleted fogod építeni.
  Igen nehéz ezt elsőre megérteni, mert ez az üzlet nem racionális.
  Azt tanácsolom nézz bele mélyebben az üzletbe, vizsgáld meg a tudományos részét, beszélj azokkal, akik már sikeresek, van bőven ilyen Magyarországon. Aki meghívott téged segíteni fog ebben.
  Beszervezni pedig végképp nem szeretnénk senkit, a lehetőséget mutatjuk meg, mindenki el tudja dönteni szeretne élni- e vele.
  Ám ehhez több információra van szükség. Te, Kedves Kata, nem kaptál elég információt :))
  Szerintem “támadd” le a meghívód hiteles, valós információkért és kérd meg mutasson be a felső vonalának, aki már sikeres, aki már profi az üzletben.

 • Krisztina

  Kedves Sólyom!
  Nagyon tetszik az optimizmusa és pozitív gondolkodása. Én a mai napon hallottam először a lehetőségről amelyet a NU Skin kínál. Csak sajnálni tudom, hogy két éve vagyok munkanélküli, ( négy gyermekes anya) így
  a franchise díj megfizetése számomra per pillanat lehetetlen. Azonban kész
  nyereség volt olvasni a sorait, melyek erőt adtak nekem az újra kezdéshez.
  Igaza van. Minden a fejben dől el. Már az is siker, hogy ilyen professzionális szinten képes kezelni az embertársait. Ha nem is leszek “üzlettárs”, de pozitív gondolkodó mindenképpen.

 • egy NuSkin üzletépítő

  Itt most egymás azonos gondolatainak megerősítése, vagy ellentétes gondolatainak egymásnak feszülése folyik? Vagy mindkettő?:)

  Én annyit tudok mondani mind az üzletről mind a termékekről, ha röviden kéne megfogalmaznom – bár órákat tudnék az egészről mesélni, beszélni:) – hogy az üzleti modell a legjobban működő elv ma a világon, és őszintén mondom, tényleg működik! A termékekről nem is beszélve, amelyiknél kell, ott érezzük a hatását, a LifePak pedig…nem kétséges, hogy megnöveli a szervezet karotinoid-antioxidáns szintjét!
  Én személy szerint imádom a céget, nagyon jó a struktúra, imádom a légkört, és az embereket, fantasztikusan jó hangulat uralkodik mindenhol, ahol NuSkin üzletkötők megjelennek:), a imádom a rendezvényeket, ahol nem elég, hogy nagyon sokat tanul az ember az üzletről, az életről, hanem bulizunk is:)
  Nekem ők a második családom!

  U.i.: Ez mégiscsak hosszú hozzászólás volt:)

 • A SÓLYOM

  Kedves Krisztina!

  Idézem az Ön szavait: “a franchise díj megfizetése számomra per pillanat lehetetlen.”
  Ez nemes egyszerűséggel nem igaz! Sűrgősen felejtse el az ilyen fajta negatív gondolkodást!
  Mindíg van megoldás és higgye el nekem, ott van az orra előtt!
  Saját magát húzza le ezzel az attitüdjével.
  Soha, soha ne adja fel!
  Azonnal beszéljen a meghívójával, vagy még jobb ha a gyémánt felső vonalával veszi fel a kapcsolatot, majd ők segítenek, megmondják mi lesz a megoldás az Ön számára.
  Ha nem menne, – amit erősen kétlek – nyugodtan keressen meg engem :))
  Van az üzletben egy 3 gyermekes anyuka, aki ugyanazon cipőben járt, mint kegyed, legyőzte önmagát, üzlettársunk lett, mostanra pedig óriási üzlete lett, hamarosan gyémánt üzletépítő lesz.
  Legyen példa az Ön számára!

 • Krisztina

  Kedves Sólyom!
  Ma éppen Pécsországból jött valaki BK. megye fővárosába. Ezt megelőzően a felső vonalam rávilágított a megoldásra. Egyébként köszönöm a fejmosást.
  Kell, hogy felrázzon valaki.

 • marcopolo

  Kedves Sólyom! Elnézésedet kérem,de Nu Skin üzletépítőként ügyelhetnél a pontosságra.A rákkutató intézet neve helyesen Huntsman és nem Harsman,az innovációs díj neve pedig Stevie és nem Steve. Üdv.marcopolo

 • egy NuSkin üzletépítő

  Nem tudom, hogy itt ki üzletépítő és ki nem, de aki az, megírná, hogy ki a felső gyémántja? Kiváncsi lennék rá!
  (aki nem üzletépítő az úgy sem tudja, hogy ki kicsoda, aki meg az, egymásról nem baj, ha tudjuk, ez még nem minősül keresztvonalazásnak!)
  🙂
  M.E.

 • A Sólyom

  Kedves Marcopolo!

  Az észrevételeid jogosak, nyilván figyelmetlen voltam és kapkodtam.
  Természetesen tudom hogyan kell helyesen írni a kifejezéseket.
  Ám ugye abban egyetértünk, hogy ettől még nem lettem sem rosszabb ember, sem rosszabb üzletépítő?
  Azt meg csak halkan jegyzem meg, Te is gyorsan nézz körül a saját házad táján a helyesírásodat illetően.

  Köszönöm az észrevételeket, a jövőben jobban odafigyelek.

 • A Sólyom

  Kedves M.E.

  De igen, már ez is keresztvonalazásnak minősül! Itt igen.
  Nem gondolom, hogy ez az a fórum, ahol ezen dolgokról kellene beszélnünk.
  És biztos vagyok benne, az illetékes felsővonalak sem örülnének neki, ha itt kerülnének kitárgyalásra.
  Amúgy pedig, ha figyelmesen végig olvasod a hozzászólásokat, kiderül ki az üzletépítő.

  Teljesen jóindulattal tanácsolom, inkább a saját üzletedre legyél kiváncsi, mert mások dolgai az üzleted rovására mennek, hidd el nekem.

 • Nem szeretném felfedni!

  Üdvözletem!

  Azoknak írom zeket a sorokat akik ugy gondolják hogy a NuSkin Enterprises egy kamu MLM! Én egy ideje benne vagyok már és sok köszönettel tartozom a szponzoromnak is meg magamnak is valamint annak jó pár embernek akik alattam vannak és a biofotonikus szkennernek is! Kellemes meglepetésemre ez az üzlet tényleg nem kamu és tényleg nagy pénz van benne ha az ember foglalkozik vele eleget! Tegnap (Nov 15) voltam Budaörs-ön az AutoExpo M1-ben megrendezett konferecián és örömmel láttam, hogy sokan hisznek ennek az üzletnek a müködésében és sokan elölre is léptek már nem is kicsit! A szinpadra felhivott magánszemélyeknek valaimt uj Ruby tagoknak és Gyémánt tagoknak is csak gratulálni tudok és remélem, hogy nemsokára engem fognak ugy elismerni és megtapsolni ahogy tegnap Én és a többi üzlettársam tettük a fent állókkal! Ha valaki kiváncsi ennek az üzletnek a müködésére és egy kicsit is érdekli a dolog, szánjon rá idöt! Most Nov 22-én lesz egy másik konferencia Pécs-en! Belépöt 2500Ft-ért szerezhet egy NuSkin-es üzletépitőtöl! pl Tölem is de nem azért jöttem, hogy más piaci területére betörjek ezért nem is fedtem magam fel! Aki pedig ezt az oldalt üzemelteti, remeélem valamelyik siker olimpián találkozunk!:) Akár a következön!
  Üdv: Egy NuSkin üzletépitő

 • Bognár László

  Kedves Látogató!
  Szeretném a blog házigazdájaként emlékeztetni Önt arra, hogy minden látogató és téma szívesen látott vendég blogomban, de azért ez a blog elsősorban arra hivatott, hogy a keresőoptimalizálás (SEO) és a keresőmarketing kérdéseiről, tágabban az online marketing kérdéseiről cserélhessünk eszmét.
  Így a táplálék – vagy étrend-kiegészítők forgalmazásának kérdései is elsősorban, mint internetes jelenségek illenek igazán ide, ebben a közegben ezek az aspektusok lehetnek érdekesek.
  További izgalmas vitát kívánok!

 • A Sólyom

  Kedves Házigazda Farkas!

  Amint látom ez a blog ebben a témában kezd klasszikussá és lassan a legizmosabbá válni.
  Ha mindvégig hitelesek tudunk maradni – már pedig részemről erre törekszem – a jó Isten sem ment téged attól, hogy ez legyen az etalon szakmai blog a témakörben.
  Megnyugtatlak, SEO, keresőmarketing és online marketing témáju hozzzászólás is lesz még.
  Ám ha mélyen belegondolsz, eddig is ez történt, még ha nem is konkrétan, de valahol keményen jelen van az online marketing.
  Bár profi szakemberként (szerintem a legjobb Magyarországon) nyilván kissé másként látod.

 • egy NuSkin üzletépítő

  Sólyom, teljesen igazad van, utólag belátom helytelen volt kérdésem! Kiváncsi természetű vagyok, de mióta Nuskin üzletépítő vagyok, igyekszem kiváncsiságomat leredukálni! Nem mindig sikerül, de szerintem jó úton haladok!
  Az én legnagyobb bajom nem is az, hogy egymás üzletére figyelünk, vagy infókat tudunk meg róla, hanem az, hogy a magánéletet és a munkát sokan nem tudjuk, nem tudják szétválasztani!

 • A Sólyom

  Nos, ezért van többek között a szponzorod, ill. a felső vonalad, segítenek neked, megmutatják a helyes utat.
  Mindent meg lehet tanulni.
  A kérdés az, hajlandó vagy- e megtanulni, vagy esetleg kényelmesebb panaszkodni.
  A magánéletet és az üzletet az nem tudja szétválasztani, aki nem akarja.
  Legjobban saját körülményeik és komfort zónájuk hátráltatják az embereket.
  Aki ezekből nem hajlandó kilépni, soha nem lesz sikeres sehol, lehet az akár istálló szolga, vagy vezérigazgató.

  A Sólyom

 • maceras

  Laci!

  MLM

  Itt mindenki csúsztat? A Nu Skin egy MLM. Sokan megszívják a hálozatépítést, mert nem könnyű dolog. Rokonaidat, barátaidat szervezed be. Erre épít minden mlm rendszer. Sokan ott hagyják, pedig valóban csak követni kellene a bejárt utat.

  Antioxidáns mérés

  Jó duma, ezzel etetik az ebereket… Csak beta karotin szintet mér, ami az összes kb 3000 antioxidánsból csak egy. Ha berépázom magam, 1 hét alatt teljesen jó eredményeket produkálok méréskor. Én voltam ilyen mérésen (alacsony volt) majd a második alkalommal dupláját mérték (igaz, az első mérésnél éppen betegségből lábaltam ki). Viszont nem ettem a vitaminjaikat, csak sok gyümölcsöt és zöldséget ettem / ittam.

  Lifepak

  E vitamin és B12 vitamin az RDA 10szerese!! Ez senkit nem izgat?

  Google.hu

  Nehogy már a google.hu adja a NU Skin online jelenlétének alapját.
  A google.com-on nincs sehol ez a blog… Márpedig nem magyar cégről van szó. Mint az ország egyik legjobb keresőoptimalizálója, ezzel biztosan tisztában vagy.

  NU Skin / Innerlight

  Ha valaki veszi a fáradságot és megnézi a google insight-ot látni fogja, hogy a zöld lötty MO-on megy és Floridában. A Lifepak Délkelet Ázsiában és Nálunk.

  link:

  http://www.google.com/insights/search/#q=lifepak%2Cnu%20skin%2Cnuskin%2Cinnerlight%2Csupergreens&cmpt=q

  Végül

  Nem fanyalgok – utána jártam a témának. Nincs itt semmi csoda. Nem jobb mint más MLM. Az mlm LÉNYEGE a személyes kapcsolt, amit a neten nehezen tudsz építeni. Másrészt az oktatásokon elmondják a know how-t, csak jó magyar szokás szerint mindenen javítani szertnénk.

  Akartok mégy egy hasonlóan csodálatos feltörekvő céget? NIKKEN… épp tegnap halottam, hogy már 3 éve itt vannak.

 • Bognár László

  Kedves Maceras!
  Ha beütöm a Google.hu alá a LifePak kifejezést, ez a blogbejegyzés az első találat, sőt Google.com alatt is, anélkül, hogy különös gondot fordítanék arra, hogy így legyen.
  Sőt, a második és a harmadik találat is ismerős a LifePak terméknévre, a Bognár Stúdió által birtokolt és kezelt Jóljárok.hu portál takarja be. (Ma legalábbis, amikor szóba hozod s emiatt megnézem.)
  És ez az, amiről beszélek: ezt egy cég nem nagyon engedheti meg magának, márminthogy meghatározó termékneveit, a rá jellemző kifejezéseket ne uralja a keresőkben!
  Még erősebben megfogalmazva: egy egyszerű blogbejegyzés ennyire nem alázhat meg elvileg egy nagy multi céget!
  Ilyenkor illenék megjelennie a Nu Skin Enterprises magyarországi képviselőjének egy magyar online marketing tanácsadó cégnél!

  Internet és személyesség témakörében – részben – kifejtettem már álláspontomat itt:
  Nu Skin Enterprises hálózatépítés és a blog

 • Alyr Arkhon

  Én is utána néztem a Nuskin-nek a tözsdén (ugyanis ezzel foglalkozok):
  1996 nov 22 bocsájtották ki a New York -i tözsdén, kb 28-29 dolláros árfolyamon, ma 10 dolláron van ami nem lenne baj mert most világválság, világvége stb. van és szinte minden esett a tözsdéken.
  A baj ott kezdődik hogy 31 dollár főlé soha nem ment fel, minden nagyobb vállalat aki profitot termel és “jól megy neki” az emelkedik a tözsdén bőven kibocsájtási ár fölött mozog (pl: visa: 56 d bocsájtották ki 2008 márc. -ban és 85 fölött is járt, most 52 dolláron van, és még sorolhatnám a vállalatokat).
  A másik meg a napi forgalom: Visa: 40.89B dollár, Nuskin: 684.33M dollár.

  Tehát akármikor akármit nyert ez a vállalat,akármilyen jól megy neki elvileg, a kutya nem tud róla az Usa -ban, szerintem itt valami büzlik egy kicsit, mert ha olyan nagy szenzáció lett volna ez a Nu skin valamikor is akkor arra haraptak volna befektetők a tözsdén, és meglátszott volna részvényei árfolyamán is. Röviden ennyi.

 • Márk

  Sziasztok!

  Én is elkezdtem az üzletépítést, de még nagyom az elején tartok.
  Ettől függetlenül tudom, hogy működő rendszer. Az antioxidáns jelentőségéről csak annyit, hohy, ha nem lenne rá szükség akkor nem írnák rá egyre több élelmiszerre!
  Nem könnyű építni az üzletet, de a kitartás és az elszántság mellé kell egy jó vezető is, aki megtanítja a szakmát!

 • A Sólyom

  Kedves Márk!

  Szépen összefoglaltad a mondanivalód, és az attitüdöd is kiváló.
  Soha ne add fel, szurkolok neked!
  A negatív embereket pedig kerüld el messze!
  Nekik valahogy élet céljuk, hogy bebizonyítsák, már pedig nem működik.

 • Zola

  google.com és a lifepak vs ez a blog, illetve magyar találatok

  google.com/search?hl=en&q=lifepak&btnG=Google+Search&aq=f&oq=

  szabadgyökök:

  http://inforadio.hu/hir/tudomany/hir-242242

  Tőzsdeileg sem az a nagy durranás – csak marketing dumának jó, mint az összes érvük…

  Ez is egy MLM, ahogy maceras írta – nincs ezzel baj, de többet ne várjon senki tőle.

 • mit tegyek?

  Sziasztok

  Én most tartok ott, hogy belépnék a rendszerbe, de még vannak kérdéseim, viszont vmiért azokat a kérdéseket nem válaszolják meg, illetve a negatív dolgokról nem beszélnek ( ami természetes ), csak sajnos amiről nem tudok, arról nem tudok kérdezni. Például, és ez most Sólyomnak szól inkább, mint B. Lászlónak: van-e vmi minimum követelmény, amit havonta meg kell csinálnom, vagy ha lerakom a majdani gépemet egy fitness terembe, az elég?
  Ha igazak a tőzsdei dolgok ( amiket Arkhon írt ), akkor nem túl veszélyes még egy korai kapcsolat elején hazudni ( én is hallottam, hogy a top 5ben benne van a NUS)?
  és persze még rengeteg kérdésem van, azokat majd privátban ha lehet megírnám neked, Sólyom. hol találom e-mail címedet?

  köszi

 • A Sólyom

  Kedves mit tegyek! :)) (kedves nicknév)

  Arkhonra ne neheztelj, nem akar Ő rosszat hidd el, csupán vannak olyan emberek – Ő is közéjük tartozik -, akik valamilyen okból kifolyólag frászt kapnak a network marketing üzlettől és szívügyüknek tekintik, hogy “megmentsék” az embereket tőle. Mindent megtesznek, hogy bebizonyítsák bármi módon, márpedig ez az üzlet csak azért sem működik.
  Tőzsdei dolgokról pedig valós szakemberttől érdeklődj, olyantól aki valóban szakértő ebben. Olyan cég amelyik gyengélkedik, vagy bukdácsol a tőzsdén, nem kap 5A-1-es minősítést, már pedig a Nu Skinnek ez van!!! Bármennyire is nem tetszik ez Arakhonnak :)). Ilyet kizárólag a legstabilabb pénzügyi helyzetben lévő cégek kapnak. Tudomásom szerint a NewYorki tőzsdén csupán 11 cégnek van ilyen…..
  Többi kérdésedre is szívesen válaszolok, ha a felső vonalad esetleg nem tudna válaszolni. Először mindenképpen őt, őket kérdezd!

  A Sólyom

 • Morpheus

  Sziasztok!
  Én még soha nem dolgoztam ilyen cégben és semmit sem tudtam róla.Az viszont biztos,hogy amit tud adni az nem fejezhető ki pénzben és csak jó lehet mindenkinek.(egészség,esetleg gazdagság,stb)Csak azoknak szól akik velem együtt akarnak nagysokára egészségben,gazdagságban megöregedni.Lehet,hogy nem “olcsó”-de az életben mindig mindenért fizetni kell.Vagy most vagy késöbb.Azt tudom,hogy a majd vagy a késöbb mindig drágább.Tehát MOST,az olcsóbb.A Döntés mindig a te kezedben van.Én már döntöttem, inkább most.
  Kidobtam az életemből a sok “szemetet”,hogy legyen hely a jó dolgoknak.Pl:nem nézek tv-t, ma már nem fogyasztok napi 4 energiaitalt,hogy helytálhassak és próbálom csak pozitív gondolatokkal bombázni magam.
  A belépésem elött sok olyan dolog volt az életemben amiről úgy gondoltam,hogy csak azért létezik,hogy az igazi problémákat elfedje.Ma már tudom,hogy egy “vetitett” világban élünk (mint a Mátrixban)és fel kell ébredni belőle.Sőt akit lehet fel kell ébreszteni.
  A Nu-Skin nekem utat mutat a gondolataim megvalósításában,egy jobb élhetőbb élet irányába.Eldöntöttem,hogy keresem a következő NEO-t.Ügvözlettel:morpheus40@index.hu

 • A Sólyom

  Kedves Morpheus!
  Megértetted és alkalmazod, amit ettől az üzlettől kaphatsz.
  A felkínált”hatalomból” elveszed amire szükséged van. Gratulálok.
  Mert igazi hatalmat nem lehet adni, azt el kell venni!

 • Bognár László

  Kedves Sólyom!
  Javaslom, gondold újra azt az elvedet, amely olyan agresszívnek tűnő szavakra épül, mint az “elvenni”, vagy mint a “hatalom”.
  A ma korának marketingje szerint a nyugodt kommunikációs stílus a hatékonyabb. A törtetést, az agressziót – az ezeket kifejező szavakat kevéssé kedvelik az emberek.
  Az elvenni szó azt jelenti, hogy valakinek van valamilye, amelynek elvételére bíztatsz másokat. Biztos vagy abban, hogy ez marketing szempontból jó? Sőt, nem csak a marketing, hanem az együttélés szempontjából.

 • A Sólyom

  Az elvenni több aspektusban több mindent jelenthet. Te kiemelted egy bizonyos jelentését, megközelítését. A hatalom szót sem szabad szerintem csak egy síkon kezelni.
  Egyébként pedig az alapgondolattal egyetértek, megfogadom a tanácsod. A jövőben igyekszem odafigyelni a kommunikációmra és finomítani a stílusom. Kiváló marketing szakember vagy, oda kell figyelni arra, amit mondasz, főleg ha jótanácsként mondod!

 • Morpheus

  Kedves Sólyom!
  Köszönöm az elismerő szavakat.A gondolataim nagyából a helyén vannak,de sajnos az alkalmazás még a gyerekcipőben jár.Sajnos sokszor ütközöm falakba hisz a “hívők” nem vesznek tudomást a tudomány állásáról és főleg nem hiszik el,hogy valaki aki nem “fentről” jött hozhat áttütő megoldást az Ő életükben is.A környezetemben vannak jól szituált emberek akik inkább a betegséget választják mint,hogy elfogadják az esetleges megoldást gyógyulásukra…

 • Morpheus

  Kedves Sólyom!
  Igen,ezt gondolom én is.Csak úgy érzem,hogy széllel szembe nehéz,vagy talán még nehezebb,még úgy is ha nagyon akarom.
  Nagyon bízom péntek 13-ába,hátha sikerül beleverni valamit a fejembe.Te ott leszel?

 • egy NuSkin üzletépítő

  Húúú, alig várom a Sikerolimpitá! Remélem mindenkinek ad egy jó adag löketet a következő 3-4 hónapra minimum, hogy elérje azt a célt, amit kitűz Debrecenben! Nálam így lesz, ez biztos!

  Mindenkinek ott a helye, ott lesztek ugye? (költői kérdés:D)

  Gyertek!

 • Bognár László

  Kedves Látogatóm!
  Tisztelettel jelezném, hogy ez a blog az online marketing, a keresőmarketing, a SEO általános és konkrét kérdéseinek megvitatását célzó hely.

  Mint ilyen, ragyogóan rámutat arra, hogy a Nu Skin Enterprises elköveti azt a hallatlan baklövést, hogy munkatársai számára nem szervez internetes klubot, hanem inkább egyirányú levelezéssel próbálja meg a jónépet irányítani.

  Ebből az következik, hogy a jónép értelemszerűen saját csatornákat keres magának, az információit ott cseréli ki, ott vitatja meg, ott ölelkezik és ott vívja csatáit is.

  Nos, így kerül a keresőmarketing – seo blogba mindenféle rendezvények híre, időpontja, – spontán vagy gerillamarketinges céllal -, ami nem baj, mert növeli e blog látogatottságát, viszont kicsit baj, mert nem azok köréből növeli a látogatottságot, akik a marketingre éhesek és szomjasak.
  E pár sorral talán mégis a helyére – az online marketing általános tapasztalatainak térfelére – vittem vissza az ügyet, remélhetően anélkül, hogy bárkit megsértettem volna 🙂

 • A Sólyom

  Kedves Laci!
  Te nem tudsz senkit megsérteni, még direkt sem :))
  Azt pedig nem győzöm hangsúlyozni, amit mondasz, arra oda kell figyelni!

 • Nagy Máté

  Sziasztok!

  Én az üzlettel foglalkozom, hálózatépítő vagyok, és azért írok, mert bárkinek bármi kérdése van, nagyon szíevesen tudok rá válaszolni, bár amint látom és olvason nagyon sok mindent megbeszéltetek itt a forumban nagyon tetszik, az egyik legszimpatikusabb és igényesebb forum amit Nu Skinnnel kapcsban olvastam eddig.

  Szóval emberek ha segítségre termékre tanácsra “szabad időre” :):) van szükségetek írjatok hívjatok!!!

  tel.: 06 30 565 9226

  további szép napot

  Nagy Máté

 • A Sólyom

  Ejnye Máté, ez a fórum nem a reklámról szól, amit nyilván észrevettél már 🙂

  Örülünk neked és bármikor szívesen látunk, sőt várunk, ám nagyon kérlek lehetőleg itt ne élj a reklám lehetőségével. Köszönjük szépen.

 • Bognár László

  Jelezném, hogy ez blog, nevezetesen a Bognár Stúdió általam vezetett SEO (keresőoptimalizálás) blogja, s így legfeljebb áttételesen nevezhető fórumnak.
  Egyre határozottabban kell elmondanom, hogy nem áll szándékomban a NU SKIN Enterprises nem létező interaktív fórumát pótolni, tevékenységem középpontjában legtágabb értelemben a marketing, azon belül az online marketing áll, s a blogom is ezen témakörben kíván mozogni.
  Nem árusítok semmiféle Nu Skin terméket, a témában a fentieken túl nem akarok elmélyedni és így a jövőben, mint e blog egyedüli adminisztrátora minden, a blog témájához nem illeszkedő bejegyzést ki fogok moderálni.

 • Bognár László

  Kedves Krinyo!
  A bő honlap és az interaktív blog egészen más kategóriák!
  A honlap egyirányú informálódást, a blog PÁRBESZÉDET, közösségi élményt nyújthat.
  Hatásában más kategóriák. Az egyik a XX., a másik a XXI. század.
  Együtt, párban jelentenék az “igazit”.

  Ha az a honlap interaktív volna, akkor nem itt találkozna nálam – e SEO blogban – a magyar nu skin társadalom, a hívők a nem hívőkkel, a meditálókkal, az ellenérzéseiket meglebbentőkkel, nem nálam, egy online marketinggel foglalkozó blogon reklámoznák magukat a nu skin termékárusítók, hanem valamiféle Nu Skin Enterprises faliújságon.
  És most már szeretném is, ha ez megtörténne valahol.

 • A Sólyom

  Kedves Krinyo!

  Fogadd el amit Bognár László leírt, igaza van hidd el!
  Kevesen értenek országunkban úgy az efféle dolgokhoz, mint Bognár Úr.
  Az említett cég azt sugallja nekünk, hogy nincs szüksége ilyesmire. Nyilván igazuk van, hiszen 25 éve végzik a dolgukat.
  Ám a vér profi online marketing szakembereknek – mint Bognár Úr is –
  más a véleménye.
  Amit Bognár László mond az online marketing szakmáról, arra nagyon oda kell figyelni!

 • Krinyo

  Persze, mindenkinek igaza van. Egyvalamit nem szabad elfelejteni, a “direkt ertekesitesi formaban” nem veletlen a “direkt” szo. Szemtol-szembe mukodhet/mukodik, ketseges azonban a hatasa blogon, faliujsagon keresztul. Ha korulnezunk a hazai talalatok kozott, jol lathato, hogy sokan probalkoztak ezt a vilaghalora ultetni. Nem igazan sikerult.
  Nem veletlen amugy, hogy itt vagyok. Parom is belefogott a dologba, es en is tamogatom ebben. Mondhatni az egeszsegugyben dolgozunk, igy nekunk amugy is temaba vag. A ceg jelmondata, ahogyan en forditom a “kulonbseg, megmutatva” nem csak szlogen: amit a ceg kinal valoban egyedulallo es forradalmi, az aktualis trendeket lovagolja meg. Hazudnek, ha azt mondanam, nem a penzert csinaljuk, de egyben tenyleg erdekel az is, hogy hogyan lehet egeszsegesebbe tenni az embereket, hogy meg lehet mutatni nekik: lehet maskeppen, mashogyan is.
  Es ehhez nem kell feltetlenul a ceg termekeit fogyasztani. Ha valaki egeszsegesen el es taplalkozik, siman atlag feletti lehet az antioxidans mutatoja. Senki sem kotelezi oket LifePak vasarlasra, kiprobalhatnak mast is – mondjuk az egeszseges eletmodot – legfeljebb bebizonyosodik, hogy nincs jelentos hatasa az adott szernek. Ismerek olyan embert, akinek a mutatoja szimplan helyes etkezessel 60 ezer pont felett jar, a csaladban pedig van egy 39 ezer pontos egyen is, aki szinten nem szed semmit, csak zoldseget eszik hussal, es nem forditva. Igy is lehet.

 • Misi66

  Olvastam az egész blogot, és kavarognak bennem a kérdések…
  Már 2 ” Fly ” on voltam, valamint lakhelyemen rendezett méréseken, tájékoztatókon is részt vettem, ennek ellenére vannak bennem piciny tüskék, melyeket remélem sikerül valakinek eltávolítani…
  A kezdeti költségek, nem mondhatóak kicsinek, annak ellenére, hogy a mostani Fly, a Kongresszusi Központban, összehasonlította a Cég, és egy Másik MLM alapokon működö csoport kezdeti költségét, a termelhető nyereséggel, karrierrel, pontrendszerrel.
  Meggyőző volt. Mégis akadnak kérdések, melyekre saját magamnak kell válaszolnom, és amint ez sikerült, már le is küzdöttem az első nagy akadályt. Mert úgy érzem, a legnagyobb akadály, az üzletem előtt, én saját magam vagyok…Még…

  Mérések.
  A saját eredményem, még Novemberben 10 200 volt.
  Fogyasztva a terméket, a múlt heti mérés eredménye, 25 700.
  Meggyőzött…

  Azok akikkel erről a témáról, mint üzleti lehetőségről eszmecserét folytattam, hitetlen Tamásként állnak a tények, adatok előtt, mondván messziről jött ember, azt mond amit elhisznek neki…

  Internetes keresők…
  Aki használja, az tudja, minden vesszőnek súlya van, mert nem kellő eredmény produkál…
  A New York-i tőzsde oldala is kellő tájékoztatást ad, csak el kell olvasni.

  A hazai mentalitással van baj, mert hiába rendelkezik valaki megfelelő attitűddel, a befogadó ember, a pénztárcáján méri az eredményeket, és csak akkor lesz üzlettárs, ha rájön, neki ez jó.

  Jelenleg ott tartok, hogy 21.én meglesz a kezdő csomagom, és a 24. én tartandó “openre” 7 ember kísér el, mint leendő üzleti partner. Szerintem ez nem rossz. De ezt nem csak a szponzoromnak, és a hatásközpontként ismert embereknek, hanem elsősorban MAGAMNAK köszönhetem.

  Mert nem érdekel ki, mit mond, én tenni akarom azt, ami a céljaim elérésében tennem kell. !
  A célom pedig egyszerű.
  Az egészségemen kívül, rengeteg pénzt keresni !
  Addig is azt tudom tanácsolni a most még kétkedőknek, hogy ha egy picit is érdekli a dolog, akkor csapjon bele.

  Mit veszíthet?
  Szinte semmit, mert amit a pénzéért kap, az a termékeken kívül, innovációs alapok, és olyan segítség, mellyel a siker felé vezető rögös út, simábbá tehető.
  A terméket elfogyasztva, a segítséget elfogadva, baj már nem lehet, és nem utolsó dologként, el tölthet pl. Debrecenben 3 szép napot…….
  Én ott leszek, és legalább 3 közvetlen üzlettársam is.
  Ez már 100 %.

 • Adriv

  Üdvözlök Mindenkit!
  Elolvastam a blogot, van benne pro és kontra bőven. Érezhető az emberek mentalitása, különböző vérmérséklete, naívsága, tárgyilagossága, szkeptikussága, vagy nyitottsága épp úgy.
  De valamiért mindannyian itt vannak…

  Furcsa, hogy aki nem hisz a rendszer hatékonyságában, az támad, és bezár.
  Aki hisz, védekezik.
  Szerintem, az efféle értékesítés, – legyen az MLM vagy Franchise – szelektál. A rendszert értők, és maguk számára jól használó emberek megtalálják a számításukat, de akik “alkalmatlanok”, azokat kivet. Ez kudarcélmény, amit nehezen dolgoz fel, ezért okot keres.
  Nem alkalmas mindenki programozónak, orvosnak, minőségi bádogosnak, vagy üzletépítőnek. Egy biztos, aki bíztat, vagy alternatívát mutat, megköszönöm. A döntés és a felelősség az enyém.
  Még két gondolat:
  Kifogásolni szokás, hogy másnak kaparják a gesztenyét az MLM-ben dolgozók. Könyörgöm! Nem ugyan azt tesszük most is? Valaki a mi munkánkból gazdagodik…
  Felmerült az is, hogy a Nu Skin termékeket miért nem lehet gyógyszertárakban kapni, ha olyan jó?
  Nos, akkor hányan gazdagodnának?… és kik?….
  Elnézést a gondolatokért, de kikívánkozott!

 • A Sólyom

  Kedves Adriv!

  Elmondtál mindent erről az üzletről és általában az üzletépítésről.
  Azt gondolom kellően hasznos gondolatébresztő lehet az online marketing szakembereknek is.
  Pontosan ahogy mondod, valamiért mindannyian itt vannak…..
  A naivak, a tárgyilagosak, a szkeptikusak, a nyitottak és az elzárkózók.

 • egy gondolkodó

  Sziasztok!

  Én néhány napja találkoztam a nu skinnel. Szombaton pesten voltam egy rendezvényen. nagyon tetszett! tegnap megmérettem magam én is! csak egy problémám van: egyetemista lévén nincs annyi pénzem, hogy megvegyem a kezdő üzleti csomagot. Más is volt ilyen helyzetben? és mégis megcsinálta?

 • Bognár László

  Jelezném ismét, hogy szűkebb éprtelemben ez a blog a SEO, a keresőoptimalizálás, tágabb értelemben a keresőmarketing, még tágabban véve az online marketing kérdéseivel foglalkozik!
  Tehát semmilyen néven nevezendő köze nincs a Nu Skin ügyes-bajos dolgaihoz, Lifepak és más elnevezésű termékeihez, a biofotonikus szkennerrel történő méréshez, s kölcsön sem adok azoknak, akik szerint sok a kétszázvalahányezer forintos vagy mittudomén mekkora belépési díj, sőt ilyen típusú terméket nem csak nem árusítok, de nem is vásárolok – viszont van véleményem a SEO kérdéseiről, van a marketingről (benne az egyirányú irányítási rendszerekről, amelyekben zombikra inkább van szükség, mint partnerekre) és ez a blog ezeknek az utóbbi kérdéseknek a megvitatására született!

  A vak is látja, hogy ezt már elmondtam itt néhányszor, de mégsincs vége a hozzászólások sorának – ami egyfelől kemény tanulságul szolgál, másfelöl viszont már nagyon tele van a hócipőm, ezért most kijelentem:
  hess!

 • A Sólyom

  Egyetértek Bognár Lászlóval!

  Ez a Blog nem a Nu Skinért van, én sem fogok többé reagálni.
  Arról nem beszélve, hogy a cég az ilyen fajta megnyilvánulás ellen tiltakozik. Ha úgy tetszik a tilosban jártunk.

  Tehát én is azt mondom: Hess!

 • _zso2

  Nekem egy (vehető akár költőinek is) kérdésem lenne csak a kedves forgalmazókhoz, üzlettársakhoz.

  Ugye, a NuSkin sem más, mint direkt MARKETING. Mint minden MARKETING, lényegében termékekről, azok forgalmazásáról szól. Fentebb egypár félrevezető megjegyzés is leírásra került, ahogy a NuSkin termékbemutatókon is e-elhangzik (van-e másik sikeres hálózat-építő cég a piacon? NINCS hangzik el, holott dehogynem, ugyanabban az előadásban sorolódnak fel az egyéb, hálózati, vagy franchise módon felépült üzletek nevei. Vagy a klasszikus hamburger és McDonalds kérdés, amire rávágják a NULLA választ – holott az sem igaz, lévén a McDonaldsnak vannak SAJÁT kezeléső éttermei, ahol a SAJÁT hamburgereiket adják el…).

  Node, tereljük csak tovább a gondoltainkat. Ugye, az is elhangzik, sőt, erre épül az egész NuSkin-féle marketingterv, hogy ebben az üzletben NEM KELL TERMÉKET FORGALMAZNI.
  Nem kell terméket eladni.

  Kérdem én, ha nincs termék, és csak a franchise-t adja el a NuSkin, akkor MIBŐL LESZ az a pénz, aminek az X%-át, mint jutalékot megkapják a nevesített üzlettársak?

  Természetesen az eladásokból, azon termékek eladásából, amit a cég készít, állít elő, saját márkanévvel megjelölve.

  Szóval… végsősoron mégicsak eladásból, termékek forgalmazásából keletkezik a pénz, a forgalom, csak itt, a McDonalds-al ellentétben, az eladott franchise-al együtt egy MLM-rendszer IS fejlesztésre kerül, és a jutalékok ezen MLM rendszeren belül kerülnek felosztásra.

  Igen, lehet eladás nélkül is nagy jutalákot szerezni – csak akkora üzletet kell magunk alá építeni, hogy mi magunknak ne kelljen már eladással foglalkozni.
  és igen, hiába építünk magunk alá akármekkora üzletet is, nem fogunk egy kanyi vasat sem keresni, ha az alattunk levő hlózatban senki nem ad el egy szem terméket sem.

  Ha valaki mindezzel tisztában van, és felelős döntést hoz, és beleteszi a maga munkáját, nyilvánvalóan lehet vele sikeres – de annyi erővel szeirintem más téren is képes lenne sikereket elérni, amennyit ebben az üzletben bele kell feccölni.

  És hogy visszakanyarodjak jelen blog tematikájához (bár szerintem nem távolodtam el tőle túlságosan), azzal lehetne segíteni a kommunikációt, amely dolgokat Bognár László már jópárszor leírt: a tisztelt anyacégnek kellene lehetővé tenni, hogy ne csak egy (egyébként piti pénzen felállítható) személyes internetes irodát adjanak a t. termékforgalmazók kezébe, de annak a lehetőségét is, hogy a 21. századi technológiákat kihasználva a keresőkben is ne egy szakmai blog jelenjen meg a termék nevének beírásakor, hanem azon online shop-ok, beszélgetőfelületek, információforrások is, ahol célzottan, szakemberek tudnak a kérdéseket feltevők számára információval szolgálni a termékekkel kapcsolatban.

 • Bognár László

  Kedves ZSO2!

  Hozzászólásod valóban a marketing kérdéseit érinti – örülök neki!
  Egy-két kapcsolódó gondolatom:

  a) A NU SKIN tagjai közé lépő elvileg termékekért fizeti a belépés díját és havonta x összegért terméket kell vásárolnia, ha a szervezetben akar maradni.
  Tehát az egy szemforgató bejelentés az előadások során, hogy nincs termék a “magas rendű” értékesítők körében. Dehogy nincs, havonta KÖTELEZŐEN mindenkinek vásárolnia KELL.
  (Olyan ez, mintha a McDonalds bérlőjének havi x összegért Hamburgert kéne vennie, különben nem érvényes a szerződése.)

  b) A Nobel-díjas szöveg (meglehet tudatlanságon alapuló, jóindulatú) átverés! A díjat egy eljárásmód kapta, amelynek a felhasználásával készül a szkenner.
  Olyan ez, mintha Nobel-díjasnak tekinteném magam, mert vettem már be C-vitamint vagy már ettem paprikát, hiszen abban C-vitamin van!

  c) Marketing szempontból a Nu Skin jelenség abban zseniális, hogy elvileg nem egy terméket vagy termékcsoportot akar eladni, hanem egy problémamegoldást kínál! A probléma a “mérhető” egészségtelenség, a megoldás a LifePak és a hasonlók, amelyek helyreállítják az egészséget.
  Mind a probléma tudatosításáért, mind annak elhárításáért bevételhez jut a vállalat.

  d) Megfigyelésem szerint a Nu Skin értékesítés inkább egyfajta irányított, üzleti zombit feltételez, mintsem önnállóan gondolkozó, egyenrangú partnert.
  Ezért nincs blog, csak a központ írásbeli engedélyéhez kötött, magas rangot elért személy által bírtokolt, megadott mintát követő honlap, központi e-mail és egyenlelkesedés mindenütt.
  Olyan nagytestvéres érzetem van. (Más MLM-es megoldásoknál sem ritka ez.)
  Márpedig a központi vezérlés, a mindennek a kézben tartását feltételező magatartás és a szabad véleményáramlás, a dolgok megvitatásának igénye (v.ö. szabad blog) meglehetősen összeférhetetlenek.

 • Nagy Gábor

  Érdekes olvasni e bejegyzéseket azok után hogy én most kaptam a nuskin etikai bizpottságától levelet, hogy kivizsgálnak mivel olyan honlapokat üzemeltetek a nuskinnal kapcsolatban amiket a cég nem engedélyezett. Ki is zárhatnak ha akarnak, Azt mondják a cég üzemeltet honlapot azzal dolgozhatunk csak. A nuskin teljesen antiinternetes vállalkozás pedig a XXI században már az internet a hálózatépítés helye. Szóval kiváncsi vagyok ez a blog is meddig üzemelhet mivel mint irták nekem veszélyezetem az üzletmenetet. Szerintem az veszélyezteti és az etikátlan aki áron alul árulja a termékeket az expresszen meg a vaterán. Szóval én csak örülök hogy rátaláltam a DXN üzletre és a Kócsó Laci által fémjelezett onlinemlm re , ahol nem tilos a netet használni hanem az egész arra épül. Nincsenek tapsikolos rendezvények, kötelező vásárlás, óriási színtelvárás havi szinten, színtvisszaesés nullázodás, minden elvesztése stb hanem egy végtelenül egyszerű üzlet ami gyorsan terjed a neten és nekem sokkal jobban is megy mint a nuskim. A kávénk finom egészséges és nem kell az emberek fejét teledumálni hogy vegyenek 20ezer forintos vitamint fejenként havonta.Szóval ha online akarsz hálózatot építeni sikeresen és szabadon jókedvvel akkor gyere a honlapomra és csatlakozz, nem 260ezerért hanem 4900Ft ért.

 • laschi

  Látom ez az oldal azokról szól, akik nem tudtak teljesíteni, s ezt képtelenek feldolgozni! Köpködnek, hibáztatnak, ahelyett hogy dolgoztak volna! Sültkacsa osztogatáson bezzeg mind elöl állna! Könyörgöm: dolgozni kell, és nem siránkozni!

 • laschi

  Most én voltam “kapitális”! Az előző bejegyzést nem Nektek szántam, s törölni már nem tudtam! Bocsánat mindenkitől!!!

 • Kiss Lajos

  Nagyon érdekes hozzászólások gyűltek itt össze, gratulálok! Engem pont most akarnak beszervezni, és hát az itt talált munícióval azt hiszem, sikeresen vehetem fel a harcot a tudatosan elbutított emberekkel szemben. Vajon nem érdekes, hogy minden ügynök szóról szóra ugyanazokat a gondolatokat, szlogeneket szajkózza, amelyek sajnos, lássuk be, igen támadhatóak, mivel többségük egyszerűen nem igaz. Ja, és a módszerről csak annyit, hogy az antioxidáns szint egy egyszerű vérvétellel is kimutatható. Akkor miről is beszélgetünk?
  „A műszer meg egy remek játék. Ha nem zavarunk bele a mérésbe koncentrátumokkal, akkor egészen jó tájékoztató adatot adhat egy ember tápanyag állapotáról. Ha lenne nekem, én is méregetnék vele, de messze menő következtetés vagy diagnózis felállítására nem alkalmas. Azt csak a vérből vett minta laboratóriumi kielemzése adhat, ami méreg drága játék.”

 • Bogyó

  Sziasztok!

  Hát….végigolvastam.
  Nem tudom laikusként eldönteni, hogy kinek higgyek.
  Tényleg, miért nincs a cégnek egy olyan oldala, ahol minden kérdésre korrekt választ lehetne kapni?

 • Szlovákia csak most lendül bele

  Sziasztok!
  Tiszteletben tartva nagybecsű Bognár Úr kérését, nem mennék bele Cégünk különböző stratégiá(j)inak firtatásába,s még először irni sem akartam, de …
  Kényszert éreztem arra, hogy megosszam a következő generációkkal, hogy a hasonlo tipusu nézetegyeztetéseket melyeknek itt tanui lehettünk (és ezuton is köszönöm minden tisztelt netező pro és kontráját, nagyon hasznos olvasmány volt számomra),szal nézetegyeztetéseket akkor érdemes tovább folytatni, ha a Tisztelt felek (pro és kontra egyaránt) átrágták magukat a következő olvasmányokon (legalább):
  Dale Carnegie: Siker kalauz
  Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa
  Robert T. Kiyosaki: Caskflow
  R.T.K – (itt sorolhatnék egy csomo sikerkönyvet)
  (Richard Carlson: Ne csinálj a bolhábol elefántot)
  Brian Tracy-töl legalább egy könyv
  Don Failla: 45 másodperces prezentáció …
  Leggazdagabb ember babilonban

  Kathy Summer: Gyémánt félkrajcár
  valamint főleg
  Nógrádi Bence: Mikor Leszel Milliomos I-II
  N. B. : Rinocérosz üzletkötés
  Durda Péter: gondold át még egyszer!

  Tonk Emil : Üzleti patika 1,2,3,4,5
  ÉS főként :
  Rhonda Byrne: The Secret A titok

  elolvasva ezen müveket vagy hasonló remekeket, ugy vélem legalább 20 lépést teszünk a gazdagság rögös utján!

  20 lépés! néhány megrögzött konfortzónás egész életében nem olvas el ennyi könyvet!Nem hogy az elsö 6 hónapban!
  Pedig bármilyen MLM-röl beszélünk, vagy akár “neadjisten” kezdjetek bármilyen piramis játékkal, ha ezt elolvastad, tuti a siker! Mire ezekkel végzel, ugy alkalmazol mindent, mint a pinty!
  Szerinted az örök támadók, akik mindent “lepiramisoznak”, mennyit olvastak el ebből?
  És azok akikről azt tartják, hogy “legfentről” mindenkit kizsebelnek? Szerinted mennyit? Az tutti, hogy többet mint a kontra együttvéve!

  Na szorry a kis kirohanásomért, de tudjatok róla, hogy ezek nélkül csak lassan épül a hálózat (LEGYEN AZ “FACE TO FACE” vagy AKÁR @NET- NETWORK)! aki meg “nem müködik az mlm” könyvet ir, szerintem ezeknek a töredékét se olvasta, ugyhogy bármibe fog, ott lesz a komoly csalódás veszélye!

  Köszönöm, hogy ezt megoszthattam, s remélem sok kérdés vagy emocio merült fel bennetek ezzel kapcsolatban!

  Zárom soraimat, s végezetül hagy kérjek bocsánatot a közvetlen hangnemért.
  elnézést, ha a tegezés bánt valakit, de Tonk Emiltől hallottam egy cégfüggetlen MLM rendezvényen, hogy bizony az MLM a’ Magától NEM MEGY !

  Üdvözlettel egy NSE executive disztributor from SLOVAKIA!

 • UFO

  “vidám vasárnap”-ot mindenkinek! 😉

  Én a tegnapomat áldoztam a Nu Skin – S7S fenti jellegű rendezvényére. Igen S7S. Meg OTG(One Team Global). Ilyen is van.
  Direkt azért írom, mert ezeket a neveket eddig még senki sem említette itt a nagy Nu Skin üzleti lehetőség kapcsán.
  De mi az a S7S meg az OTG és hogy kerülnek ide?
  És mondja már meg végre valaki, hogy mi is ez az egész?!
  Ezt most komolyan kérdezem, mert a tegnapi 6 óra alatt úgy érzem egy idegennek (értsd: nem beavatott Nu Skin tag, vagy UFO mert én annak éreztem ott magamat) pont a lényegre nem derült fény.
  Számos, a cégnél élenjáró előadótól hallhattunk egy-egy fantasztikus sikersztorit, valamint számtalan, ezer éves, nagy igazságot. Vagyis semmi újat. Tulajdonképpen jól elmagyaráták, hogy éjszaka sötét van… és e-szavakat áhitattal itta az erre szomjazó közönség. Ki-ki a maga szemszögéből értelmezvén azt.
  Itt így oktatták a “szakmát”, s közben éljeneztek, tapsikoltak az egymás hátát veregető elégedett, boldog emberek.
  Csak én nem értem még mindíg, hogy mit is kell itt csinálni pontosan? Hogy van az, hogy csak hátra dőlök és dől a pénz? És itt tényleg mindenki milliomos és egész évben kötelezően nyaral? És valóban ennyi kell a boldogsághoz,
  ez lenne az élet értelme?
  Szóval ezen a vicces szombaton én megtapasztaltam a “csodát”, vagyis már megint rá kellett jönnom az örök igazságra. Tanulni kell, meg dolgozni kéne. Hittel és becsülettel. Ezen az úton járva bárki elérheti a céljait és megvalósíthatja az álmait. Szerintem ez ilyen egyszerű. Nem léteznek csodák. Ha csak az nem az, hogy a dolgozni nem akaró, csodákban reménykedő emberek száma kifogyhatatlan.

  Ha valaki tud magyarázattal szolgálni a bennem felmerülő és megválaszolatlanul maradt kérdésekre annak megköszönöm azt.

 • Tóth - Baranyi Zsolt

  Az internetes vásárlásé a jövő. Ne dobjatok ki 10ezreket pirulákra, ha hasznos ha nem , vegyetek inkább helyette zöldséget, az még finom is. az alföldön lakom, megmérettem a szintemet 39000 volt. Nekem ennyi. Ha ez annyira forradalmi mint ahogy mondják, akkor úgyis eladná magát értékesitők nélkül is. A neten nem kérnek 300ezret semmilyen cimszó alatt tőlem ha rendelni akarok valamit.
  A klasszikus kérdés: Mi történhet legrosszabb esteben? a válaszuk, egészséges lesz. Az én válaszom: egészséges vagyok, pénzt veszithetek.
  Neten lehet vennék 1-2 dobozzal ilyen cuccokat, ha nem kényszeritenek bele semmibe.
  Köszi Bognár Lászlónak

 • Malvina

  Ufonál a pont! Már ki sem látszunk a siker-sztorikból, csak az a fránya siker nem akar valahogy összejönni! Mikor feltalálták a hőmérőt, a telefont, a gőzmozdonyt, a penicilint stb. akkor vajon miért nem volt ekkora csinnadtratta neki, és akkor vajon miért nem árulták kéz alatt horribilis összegekért ezeket a csodaszámba menő eszközöket? Ha ez az antioxidás-mérő olyannyira zseniális találmány, akkor majd a CT-hez hasonlóan használni fogja az egészségügy, és nyilván nem többszázezer forintos ellenértékért. Uszkve 20 ezer forintért egy rövid időre szóló LifePak havi bekerülését – de ugyanez van a béltisztító-kúra esetében is – a népek 80 %-ka képtelen kifizetni! Ezt a kitalálók pontosan tudják, mert nem is ennek a 80%-nak dobják piacra a cuccost, hanem a fizetőképes 20%-nak! Egyébként ilyen és ehhez hasonló életadó, életmegtartó és élet meghosszabbító csodaszerek már igen-igen régóta léteznek, de én valahogy még olvasni sem olvastam, nemhogy tapasztaltam volna hogy ennek eredményeképpen ezres, tízezres nagyaságrenddel jelentek volna meg a 100, 120 éves emberek.
  Az ostobaság diadala! Ha mindenki megnézné, mit eszik és mit iszik, ha venné a fáradságot arra, hogy odefigyeljen magára, akkor eszébe sem jutna, hogy efféle szemétségeknek bedőljön! Én ezzel nem a konkrét mérő-szerkentyűre utalok, mert egyáltalán nincs kizárva, hogy a kütyü tud valamit! De ha valaki tud olyan interjú-sorozatot, ahol orvosok, eü.-i szakemberek elmondják, hogy mikor és mennyi ilyen kütyüt vesznek majd, és miért is éri ez meg az egészségügynek, akkor kopizza már ide az elérhetőségüket! Természetesen nem azoknak a morálisan igencsak problematikus helyzetekről beszélek, amikor fizetett “orvosok”, avagy pusztán fehérköpenyes figurák ontják a dicshimnuszt!

 • Musaic

  “De mi az a S7S meg az OTG és hogy kerülnek ide?”

  Az OTG egy üzletépítői ág neve. Az S7S a képzési rendszert bizosító cég.

  “..pont a lényegre nem derült fény.”

  Mit tartasz lényegnek? Ha a konkrét tennivalókat, azok alapjait a workshopon tanulhatod meg.

  “Számos, a cégnél élenjáró előadótól hallhattunk egy-egy fantasztikus sikersztorit, valamint számtalan, ezer éves, nagy igazságot.”

  Egészen más belső megértés után elmondani egy ezer éves igazságot, és megint más logikai megértésből. Nem tudok senkiről, akitől elvárnák hogy azonnal értse, ami elhangzott.
  Mondok erre egy példát:
  Három vállalkozó beszélget, egy alkalmazott áll a közelükben, és hallja, hogy az egyik vállakozó ezt mondja a másiknak:
  “Képzeld, ma vajas kenyeret ettem” – mire a harmadik vállalkozó megveregeti mindkét ember vállát, hogy “szuperek vagytok, gratulálok!” – az alkalmazott meg csak néz, hogy “ezek normálisak?”
  Épp csak azzal nincs tisztában, hogy az egyik ember maga veti a búzát, gondozza, aratja, őrli, dagasztja és süti a kenyeret, a másik vállalkozó pedig a vajat gyártja ugyanígy. Nem tartja senki hülyének, de nem tudja milyen munka van a háttérben. Hiszen neki triviál, hogy megveszi a boltban..
  Hát kb. ez van az “első alkalommal”. Aki nem tudja, hogy akik beszélnek, milyen munkát végeztek, és milyen szinten, nem is láthatja másként, mint te. Ez teljesen normális.
  A rendezvény célja hogy eldöntsd, akarsz-e valamit kezdeni az életeddel, vannak-e céljaid, érdekel-e a dolog, és belenézel-e a munkafolyamatokba, vagy sem. Rajtad múlik.

  “És valóban ennyi kell a boldogsághoz, ez lenne az élet értelme?”

  Értelmet az életednek semmilyen rendszer, semmilyen külső erő nem tud adni. Azt csak te tudod megtenni. Ez egy eszköz, amivel elérheted a céljaidat. Ha vannak céljaid (dátummal), le tudod bontani tennivalókra, amiket napi szinten, már tegnap is és ma is végrehajttottál. Ilyen céljaid vannak?

  “Tanulni kell, meg dolgozni kéne. Hittel és becsülettel.”

  Az ilyen felfogásnak szerintem mindenki örül. Főleg, ha meg is teszed, nem csak mondod, mint a “többség”.

  “Ezen az úton járva bárki elérheti a céljait és megvalósíthatja az álmait. Szerintem ez ilyen egyszerű.”

  Hány embert ismersz, aki “ilyen egyszerűen” megvalósította az álmait?

  “Nem léteznek csodák. Ha csak az nem az, hogy a dolgozni nem akaró, csodákban reménykedő emberek száma kifogyhatatlan.”

  Valóban nincsenek csodák. Hallhattad, ezzel az eszközzel élni, és célokat elérni (egyáltalán kitűzni) kb 10% tud. A többi csak vágyakozik, vagy fújol. Döntsd el, ez utóbbiak hova jutnak, és milyen erkölcsi és anyagi felelősséggel mondják meg neked, miért “ne tedd meg”..

 • Musaic

  TBZS:
  “..vegyetek inkább helyette zöldséget, az még finom is. az alföldön lakom, megmérettem a szintemet 39000 volt.”

  A 68000-76000 (legyen 72000) ellenében számold ki, arányaiban mennyire vagy védett. Nem egy ember van 100.000 fölött, döntsd el, a tiéd mennyire jó.

  “Az én válaszom: egészséges vagyok, pénzt veszithetek.”

  A mérés nem a tested állapotát mutatja. Hanem az oxidáció elleni karotinoid(ok) védelmi hálózatát, vagyis a degeneratív kockázat arányát.

  “Neten lehet vennék 1-2 dobozzal ilyen cuccokat, ha nem kényszeritenek bele semmibe.”

  Milyen kényszerítésre gondolsz?

 • Musaic

  Malvina:
  “Már ki sem látszunk a siker-sztorikból, csak az a fránya siker nem akar valahogy összejönni!”

  Konkrétan mit is tettél a fránya sikerért?

  “Mikor feltalálták a hőmérőt, a telefont, a gőzmozdonyt, a penicilint stb. akkor vajon miért nem volt ekkora csinnadtratta neki..”

  Kérdezd meg a Bell családot, vajon mennyi pénzük van. Úgy tudom, a gőzmozdonyt elég durva szabadalmak védik, igen nehezen tudtunk méretekkel ellátott leírásokat találni. A penicilin-nek elég nagy csinnadrattája volt, és van ma is.

  “..és akkor vajon miért nem árulták kéz alatt horribilis összegekért ezeket a csodaszámba menő eszközöket?”

  Konkrétan mire gondolsz, mit árul és kicsoda, mennyiért?

  “Ha ez az antioxidás-mérő olyannyira zseniális találmány, akkor majd a CT-hez hasonlóan használni fogja az egészségügy, és nyilván nem többszázezer forintos ellenértékért.”

  Ezt a szabadalmak ismeretének tudatában mondod? Az eredeti feltaláló eleve megtiltotta hogy “egészségügy”-i ellenőrzés alá kerüljön. Mellékesen pedig megengedte, hogy az egészségügy kifejlessze a saját eljárását a mérésre. Mivel viszont elsősorban megelőzést szolgálja a mérés, nem úgy mint a többi műszer, döntsd el te, hogy vajon miért nem látod orvosi rendelőkben.

  “Uszkve 20 ezer forintért egy rövid időre szóló LifePak havi bekerülését – de ugyanez van a béltisztító-kúra esetében is – a népek 80 %-ka képtelen kifizetni!”

  Mindeki maga dönti el, mire költi a pénzét. Amíg van pénz “pillanatnyi költségekre”, csipszre, kólára, cigire, piára, mobiltelefonra, plazmatévére, hosszú lejáratú felesleges hitelekre, mindenféle drága gyógyszerekre, annak vajon miért nincs pénze egészségre(zöldség-gyümölcs-tápkieg)? Döntsd el magad.

  “Ezt a kitalálók pontosan tudják, mert nem is ennek a 80%-nak dobják piacra a cuccost, hanem a fizetőképes 20%-nak!”

  Milyen konkrét tényekkel tudod alátámasztani ezt a feltételezésed?
  Egyébként csak egy tényadat ehhez neked: Magyarországon 40.000.000.000 forintot költenek az emberek csak tápkiegre. számold ki te, mire van pénz, és mire nem.

  “Egyébként ilyen és ehhez hasonló életadó, életmegtartó és élet meghosszabbító csodaszerek már igen-igen régóta léteznek, de én valahogy még olvasni sem olvastam, nemhogy tapasztaltam volna hogy ennek eredményeképpen ezres, tízezres nagyaságrenddel jelentek volna meg a 100, 120 éves emberek.”

  Japánban nem tudsz nevesebb cégeknél életbizosítást kötni anélkül, hogy papírral bizonyítanád, hogy tápkieget szedsz. Az átlagéletkor 83-88 év, és nem éppen a szív-érrendszer, rák meg cukor a “divat”, amiben itthon 96% hal meg (előtte meg 1-2 évtizedet szenved).

  “Az ostobaság diadala! Ha mindenki megnézné, mit eszik és mit iszik, ha venné a fáradságot arra, hogy odefigyeljen magára, akkor eszébe sem jutna, hogy efféle szemétségeknek bedőljön!”

  Döntsd el, mennyire szemétség az, amit az emberekre sóznak… a boltokban, a reklámokkal, stb.
  Szénhidrát, cukor, mérgező anyagok, lanolinos (mérgező) babaszabban, kőolajszármazékok, benzingyártás melléktermékei a kozmetikában, adalékok, állományjavítók, ízfokozók, stb.

  “..ahol orvosok, eü.-i szakemberek elmondják, hogy mikor és mennyi ilyen kütyüt vesznek majd, és miért is éri ez meg az egészségügynek, akkor kopizza már ide az elérhetőségüket!”

  A gépet megvenni nem lehet.
  Kétféle orvost ismertem meg eddig: aki óvatosan nyilatkozik (és nem lehúzza) mert nem tudja mi ez, a másik aki tudja, és ÉRTI is.
  Zárt körben valahogy sokkal közlékenyebbek, és nem a rivaldafényre vágynak..
  Az egészségügybe EZ a gép sosem fog bekerülni, lásd fentebb.

 • Bognár László

  Tisztelettel jelezném, hogy a terjedelmes propagandaszólamok a blog házigazdájának határozott szándéka ellenére hangzanak itt el. Számos alkalommal jeleztem, hogy ez itt egy keresőmarketinggel (szűkebben SEO-val, keresőoptimalizálással) foglalkozó oldal és e tárgyban várja a látogatókat.
  A NU SKIN árusai keressék meg a módját, hogy cégük tiltása ellenére mégiscsak szabadon beszélgethessenek valahol az Interneten, ne az én tárhelyemen, ne az én költségemen történjék mindez.
  Ami itt történik, az már visszaélés az én jámborságommal.
  Akaratomat, hogy másutt beszéljétek meg a LifePak árusításának ügyeit a HESS szóval egyszer már kifejezésre juttattam, most újra megteszem:
  Hess innen!

 • Musaic

  Kedves Bognár László, Ha én vagyok hosszú, kérlek jelezd.

  Meddig jutottál el az online marketing kutatással?
  Olvastam az indítógondolataidat, és a következőt tudom hozzátenni (ha nem értesz egyet, moderáld ki), amelyek a saját tapasztalataimból következnek (neked nem biztos hogy sok újdonságot fogok mondani):

  “Vajon kiépíthető-e egy ilyen hálózat az Interneten? – morfondírozom.”

  Érzelmi lények vagyunk. Mindenki érzelmek alapján dönt, még ha logikailag magyarázza is meg. Én annyit tehetek, hogy olyan helyzetet teremtek, ami alapján te magad tudsz beleérezni a helyzetedbe. Nem tudok érezni helyetted, nem tudok hamis érzetet kelteni benned, nem tudok semmit elnyomni, se felnagyítani. Ez képtelenség.

  Elmondod mit szeretnél, hogyan, milyen eszközötöket használtál, mire jutottál velük, hol tartasz a megvalósításban.
  Aztán elmondod a megoldandó problémáidat, ami a fentiekben eddig gátolt, és nem tudsz rajtuk átlépni.

  Minden becsületes, etikus ember felelőssége hogy ezek után eldöntse, alkalmas lehet-e számodra valami, vagy nem. Ha nem, de mégis érdekel téged, elmondja, a te felelősségedre. Ha LÁTJA hogy MEGÉRTETTED amit mondott, és te ugyan nemet mondasz, de nem találsz benne kivetnivalót, akkor megkér, hogy működj közre abban, hogy ismerősei pontosan ugyanilyen szakmai és etikai f