Keresőoptimalizálás, SEO

Lesz-e a Kaptárban blog kiállítás?

Pécs, EKF, blog

Olvasom, hogy az Európa Kulturális Fővárosa Pécs – 2010 egyik kulcsprojektje, a Tudásközpont, a találó Kaptár nevet kapta. (Örvendetes egyébként, hogy újabban a meghirdetett pályázatok, mint ez a névadást megcélzó is, ténylegesen le is zajlanak, határidőre lezárják őket, győztest is hirdetnek /és nem küldik el a pályázót aláírás nélküli levélben a fészkes fenébe/ – szóval olyan dolgok történnek Pécsett, amilyenek korábban nem történtek! Szinte sajnálom is, hogy a korábbi években teljesen elment a kedvem némely urak trehány, gőgös, hiteltelen működése nyomán, mert most mintha más szelek fújdogálnának. Na, de most már mindegy.)
Hanem a blog kiállítás…

Blog kiállítás persze nem lesz, túl olcsó ez ahhoz, számos kiküldetés és utazás díját lehetne vele megspórolni, ami fájdalmasan érinthetné az illetékeseket – mégis hírnevet hozna az újdonság ereje által a városnak, ahogy az rányit a nagyvilágra…
Egy blog kiállításhoz nem kellene más, mint Internet-csatlakozás, néhány kivetítő meg monitor, amelyen egy-egy blog jelenne meg a világ egy-egy sarkából, néhány számítógép, amelyen a látogató is bejegyezhetne a “Pécs blog“-ba, néhány pécsi blogger is ott sertepertélne, mondhatna ezt-azt a blogról, pl. A tiszteletteljes provokátor – azaz Héder Sándor – aki kifejezetten európai színvonalon tudná ellátni a házigazda szerepét is!
(Azért teszek előre javaslatot, mert ha a hivatalos hölgyek és urak kijelölik a maguk blogot sose látott műbloggerét házigazdának, akkor nem Pécsett, hanem más városban kellene inkább a blog kiállítást megcsinálni.)
Szóval kitekintenénk a világra, Kárpátaljától Erdélyen és Vajdaságon át a Felvidékig és tovább… miközben a világ meg barátságosan BEpillantana hozzánk.

Persze más rendezvényeket is lehetne az alkalom köré gyűjteni, hiszen a blognak – egyebek mellett – pszichológiai, szociológiai, kommunikációs, közgadaságtani vonatkozásai is vannak, s e jeles diszciplínáknak is módja volna a bemutatkozásra-kapcsolódásra.

Na, de hagyjuk az álmodozást, a blog kiállítás túl olcsó, túl egyszerű, túl messzire ható rendezvény volna…

2.

Gondolom, néhányan erősen felsóhajtanak ama sor olvastán, hogy MÁS VÁROSBAN szívesebben látná az ember a blog kiállítást, ha…
Azért feltételezem ezt, mármint az erős sóhajtást, mert egyre gyakrabban találkozom – személyes alkalmakkor pl. a marketing klubban; vagy újságban politikus és vállalkozó szájából is – egyfajta önfeladó városszeretet igényével.
Szerintük most mindenki fogja be a száját, egy emberként álljon a város háta mögé, csak a jót mondja, de azt nagyon hangosan és így tovább…
Hát álljon meg a fáklyás menet!
Ezt az egyoldalú, pártfegyelem-szerű majomszeretetet ne tessenek rám erőltetni, mert azonnal elmegyek töröknek Isztambulba! Lesz ott is olyan pompás öröm 2010-ben, mint itt, ha tetszenek engem érteni!
Város és lakója között sokkal bonyolultabb, dialektikus kapcsolatot tételezek fel, ahol a központi elem az a tény, hogy a város szolgálja a városlakót! (A tudomány mai állása szerint ez több részterületen is így kell, hogy történjék: pl. a gazdaság, a kultúra, az egészséges környezet terén – mert különben elmegy a városlakó, akit persze be lehet és be is kell vonni a “res publica”, a közös ügyek önkéntes intézésébe.)
Amúgy jut eszembe: csinálnunk kéne egy jó blog kiállítást a Kaptárban egyszer!

***
Korábbi (hivatalosan eltűnt) ötleteimből: Kulturális Ipari Klaszter

Virtuális védnökségem: Virtuális védnökség: a szerelmi sóhajt vállalom!

Friss hír: Linkek a kulturális diplomáciában (EKF, Pécs)

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.