Keresőoptimalizálás, SEO

Kinek szebb a titkárnője avagy virtuális kollégák

A bejegyzés első részét még tíz évvel ezelőtt írtam online jegyzetfüzetembe, és most tíz év múltával nem csak a dátum, hanem a kínálat is alaposat változott. De először nézzünk vissza a múltba!

A virtuális kollégám

Virtuális titkárnő
Az én virtuális titkárnőm

Nézem a szolgáltatás göröngyös útjain iparkodók honlapjait, s álmélkodva tapasztalom, hogy egy-egy csinos hölgy avagy lendületes léptű fiatalember egyszerre akár tíz helyen is dolgozik, teszi-veszi magát, ír, olvas, elemez, tanácsot ad lelombozott külsejű ügyfeleknek – akik aztán majd mégiscsak felvidulnak, ha betartják az intelmeket és megvalósítják a tanácsadásba csomagolt kiadásokat(!).

Persze, mégsem úgy van ám az, hogy ekkora lenne kis hazánkban a munkatempó, egyszerűen a képgyűjtő helyekről kerülnek azok a munkatársak a honlapokra, kinek milyen kell, kinek milyen tetszik.
Így lesz a dögös macából kiváló titkárnő, a buta kurafiból kitüntetett munkatárs – a lényeg, hogy jól nézzenek ki, eladható legyen velük az áru, a szolgáltatás!

Montázs-hatás

Az  elmélet szintjén ismerjük a montázs-hatást. Az egymás mellé kerülő dolgok jelentés-mezői, jelentéstartalmai egymásba folynak, így a szép emberek jó céget fognak megtestesíteni, ráadásul ha jól öltözöttek, akkor elegáns, elithez tartozó vállalkozásról fognak vallani.

Csak az a bökkenő, ha az ügyfél ugyanazokat az embereket látja majd tucatnyi honlapon, bitang nagy fluktuációra fog következtetni, vagyis arra, hogy itt tán verik a dolgozókat, azért menekülnek el. Arra már végképp nem volna jó gondolni, hogy tunyaságot fog feltételezni a potenciális ügyfél, netán átverésre asszociál – ilyen munkatársakat mutatnak, pedig ezek nem is azok!

Mindenesetre most, hogy e sorokat, telefonon át, gépbe diktáltam a titkárnőmnek – aki fentebb látható -, elárulom róla: hét nyelven tud, de ha kell, nem beszél; masszírozó tanfolyamot végzett; nyolc diplomát szerzett az interneten valahol; hosszú combján jól feszül a nadrág, ha van rajta! Mert én megérdemlem… És Ön is 🙂

E-titkár

Lám, tíz év múltán már az e-titkár és titkárnő sem egy egyszerű fotó, s nem is automata – hanem valóságos munkatárs!
Igazi!
Vele meg lehet beszélni a teendőket, hogy mit vegyen le a vállunkról, mit, hogyan intézzen el, kezelni képes az online felületünket, rendezvényt szervez, elvégzi az adminisztratív teendőket.
Az e-titkár valóságos vállalkozás, vezetőjét ismerem, nem csak az életemet, de a vállalkozásom pénzügyeit is rá merném bízni, ami ugyebár sokkal nagyobb dolog, mint az élet 🙂
Bár ez tréfának hat, még a mosoly jelét is odatettem, de komolyan gondolom!
Nézz rá a honlapjára, s ha segítségre, élő-eleven e-titkárra, virtuális titkárnőre van szükséged, bátran jelentkezz be nála!
» E-titkár

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.