Keresőoptimalizálás, SEO

A linkek ereje

A linkek kettős természete

A link kettős természetű. Egyfelől út, ösvény, amelyen a témánkhoz kapcsolódó helyekre sétálhat el, akinek felajánljuk, ill. mások a linkek segítségével találhatnak el a mi oldalunkra. Másfelől viszont erő is, hiszen a világhálóhoz sok szállal kapcsolódó honlap előkelőbb helyet foglalhat el a keresőkben – és innen persze újabb, kövér útak nyílnak az oldalunkra.

Munkahelyi honlapok linkjei a magánszféra felé

Az Új Dunántúli Napló aug. 19.-i, vasárnapi számában (Az Internet sötét oldalán, 3. o.) erről esik szó tulajdonképpen, amikor arról a jelenségről beszélgetünk, hogy a munkahelyek honlapjait, a közösségi oldalakat, olykor a közpénzből működtetett portálokat lelkiismeretlenül “megcsapolják”, vagyis magánutakat köveznek ki.

A jelenség mögött meglátásom szerint az a helyzetkép áll, hogy ma Magyarországon a “marketing” még nem mindig képes a “számítástechnika” irányítására, hatékony működtetésére és legfőképpen az ellenőrzésére. És így egy-egy gátlástalan számítástechnikus előtt lehetőség nyílik a helyzet magáncélú kihasználására, azaz a rábízott oldalakról magáncélú linkek is elindulhatnak. És el is indulnak!
Az igazi veszély akkor áll elő, ha néhányan össze is fognak – parádés módon téríthetik el és befolyásolhatják egy-egy szakmai ág vagy település keresőkben megjelenő erőviszonyait.

***

Kapcsolódó oldalunk:

Honlap optimalizálás

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.