Keresőoptimalizálás, SEO

A keresőoptimalizálás most megugatja a kutya.blog.hu-t

A domain, az url, a title és a description

A blog címe zseniális: (w)Ebjegyzet. Ezt persze nem a keresőoptimalizálás szempontjából, hanem a logika felől közelítve mondjuk, s kalapot is emelünk a névadás miatt, amely szabályosan intellektuális gyönyörűséget okoz.

A kutya.blog.hu fejléce

Mindaddig, amíg a blog csupán a szabadidő eltöltését szolgálta, nem is okozott gondot, hogy a webegység nincs barátságban a keresőoptimalizálással, nem számított, hogy a kutya szóra a kutya sem jön a keresőkből az amúgy szemre is szép blogba.
Ám most, hogy a blog gazdájának baráti környezetében feltűnt egy gazdátlan eb, fontos volna a látogatók jelenléte, hiszen így nagyobb esély nyílna gazdát keríteni a hontalan kutyusnak!

A keresőoptimalizálásban rejlő lehetőségek

Mit tehetnénk a keresőoptimalizálást (SEO-t) “bevetve” a látogatószám növeléséért, ez itt a kérdés.

A kutya szót beütve azt látjuk a Google.hu alatt, hogy a szótalálat igen tekintélyes, 5.850.000, és az élbolyban természetesen nem találjuk meg a (w)Ebjegyzet blogot.
Ez természetes is, hiszen a title (cím) nem tartalmazza a kutya szót és így elenyészik a domain szintjén meglévő előny (kutya.blog.hu).

Első lépésként tehát javaslom a cím (title) megváltoztatását, például ilyenné:
(w)Ebjegyzet – kutya világ

Ezzel máris harmóniát teremtenénk a domain és a title között, a blog szárnyakat kapna a keresőkben, s így Frenki, a hontalan eb is szárnyas kutyussá lehetne.
A blog webmestere azt is jól tenné, ha ellenőrizné, hogy a description (és a kevéssé fontos keywords) rubrikája ki van-e töltve. Ha nincs, akkor éppen 160 karakter áll rendelkezésére, hogy a blog tartalmát leírja abban, de úgy, hogy a sorok közt a kutya szó is szerepeljen!

Az eb szóval sajnos nincs mit kezdenünk, mert arra a számtalan sportos oldal jő be, csupa Európa Bajnokság rövidítés, EB-ül szerzett jószág EB-ül veszne, meg különben sincs ember, aki kutyás tartalmat az eb szóval keresne a keresőkben.

Azt örömmel fedeztem fel, hogy pl. a kutya.lap.hu oldalról már mutat link a blogra, de “állati jól jönne” még néhány releváns link 🙂
A 3/10-es PageRank érték ugyan nem rossz, de ekkora szótalálat mellett nem vehetjük kutyába a külső linkeket.

Ha tanácsaim meghallgatásra lelnek – vadászkutya legyek, ha nem növekszik meg a látogatottság – és ezzel a gazdiszerzésre is a remény.
VAÚ.

A blogot itt találjuk: (w)Ebjegyzet – kutya világ

***

A keresőoptimalizálás témájához ajánlom:

A keresőoptimalizálás, a SEO alapjai

HONLAP OPTIMALIZÁLÁS: DOMAIN, URL, TITLE, DESCRIPTION, ALT, HEADING

7 hozzászólás

 • Bognár László

  Szia!
  Igen, láttam és örülök neki!
  Persze, amiket én tanácsoltam, azok csupán technikai megjegyzések, amelyek persze fontosak ahhoz, hogy az a figyelemre méltó tartalom érvényesülhessen, ami abban a blogban benne van – és az a tartalom a LÉNYEG!
  Sok sikert a bloghoz – figyelni fogom a “pályát”, ha kell, segítek is. Kutya kötelességemnek tekintem 🙂

 • Bognár László

  Igazán nincs mit, kedves Kismandala, hiszen egy ilyen szép és barátságos oldalt szívesen olvasok és elemzek 🙂
  Azért azt meg kell jegyeznem, kutyául nehéz dolgotok lesz! Ugyanis a kutya köré valóságos iparágak épültek fel, étkeztetés, kutyaeledel, kutyakozmetika, kutyamegőrzés, kutyakiképzés, kutyatenyésztés és árusítás… és ezen iparágak a neten is jelen vannak. Minél tőkeerősebbek, potenciálisan annál jobb lehetőségekkel rendelkeznek, hogy a keresőkben és hirdetésekkel is a neten jelen legyenek.
  Nektek viszont fillér nélkül kell megoldanotok a feladatot – és ebben az a szép, hogy így sem lehetetlen! Ezért drukkolok.
  Másfelől pedig nem csak a “kutyaipari ágazatok”, hanem a lelkes kutyabarátok is igyekeznek a keresők élvonalába.

  Mellesleg jegyzem meg, hogy örömmel látom, hogy a Blogotéka is felkeltette az érdeklődéseteket, s regisztráltatok. Jó döntés volt!
  Bocs, hogy a Blogotéka említésével magam felé hajlott egy mondat erejéig, mint más szenteknek is szokott, de lám-lám, kutyából nem lesz szalonna – vagyis a keresőoptimalizáló is csak ember 🙂

 • Bognár László

  P.S.
  1) Úgy látom, hogy a Google már becsekkolta az új, bővített címet!
  2) Jó volna egy olyan posztcím, amelyben szerepel a “kutya örökbefogadás” kifejezés, hogy ezzel is segítsük a keresőkben a téma után kutakodókat.
  3) Ha jól látom, a képek alatt nincs kitöltve az “alt”, ezt is kutyásítani kellene – a látogatók eligazodását a posztban és a keresőkben is segítené.
  4) Ma segítségképpen próbáltam egy kutyás oldaltól linket kérni, nem tudom, sikerül-e. Amint megkapom a linkkérelmemre a választ, közzéteszem.

  Nem szakmai megjegyzésem: tényleg jó volna már egy valódi gazdát találni Frenki kutyának, mert a mostani ideiglenes gazdiktól túl sok, erőn felüli energiát követel meg a kutya ápolása.
  A pszichológiai vonatkozásokról nem ejtek szót, mert nem tudom, hogy a kutyagyereknél mekkora törést fog okozni az elválás – hiszen ott nem maradhat -, embergyereknek a harmadik nevelő lehet, hogy már “sok volna”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.